NFN Luisterpanel

Jouw mening is van groot belang

Het NFN Luisterpanel is voor ons erg belangrijk om de wensen en behoeften van onze leden en andere doelgroepen te peilen. Met deze waardevolle informatie kunnen wij onze dienstverlening verbeteren. Dus schrijf je in en laat ons weten wat we goed doen en wat we kunnen verbeteren!           

Onderwerpen
Vragen die we je voorleggen gaan bijvoorbeeld over: 

  • De invulling van het lidmaatschap
  • Locaties voor naaktrecreatie
  • Communicatie uitingen
  • Ledenacties van NFN

Meer informatie?
Wil je meer informatie over het NFN Luisterpanel ga dan naar de veelgestelde vragen (FAQ). Hoe wij omgaan met jouw privacy vind je hier.

Hoe werkt het NFN Luisterpanel?

  • Als panellid ontvang je ongeveer 6-12 keer per jaar per e-mail een uitnodiging om via internet deel te nemen aan een kort onderzoek
  • Al jouw antwoorden blijven anoniem en worden niet gebruikt voor verkoopdoeleinden
  • Je bent per onderzoek vrij om deel te nemen, er is geen verplichting
  • Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven
  • Je kunt jouw stem laten horen, waardoor de informatievoorziening en dienstverlening van NFN beter afgestemd kunnen worden op jouw wensen en behoeftes
  • Jij kunt een positieve bijdrage leveren aan de kennis die we hebben over naaktrecreatie en de bijbehorende beeldvorming in Nederland

Aanmelden

Wil je ook meedenken in het Luisterpanel?

Meld je dan hier online aan.

Luisterpanel is een succes!

In 2016 is NFN met het Luisterpanel gestart. waarin voornamelijk leden door middel van het invullen van online vragenlijsten hun mening geven over allerlei zaken waar NFN mee bezig is. Inmiddels bestaat het panel uit ruim 1.600 leden. Directe leden van NFN, verenigingsleden en niet-leden. Er is nog ruimte voor meer panelleden, dus meld je aan en laat van je horen!

Resultaten Enquête 'Belangrijkste taken, diensten en producten van NFN Open & Bloot'

Half februari hebben we het eerste luisterpanelonderzoek van 2020 uitgezet. 58,3% van de deelnemers van het luisterpanel heeft aan het onderzoek deelgenomen, dit zijn 1.192 mensen. We vroegen aan hen of zij een rapportcijfer (van 0 – 10) wilden geven aan de drie belangrijkste taken van NFN Open & Bloot.

Bekijk hier de belangrijkste resultaten van dit onderzoek!

Resultaten Enquête 'Evenementen wintermaanden'

In de lente- en zomermaanden worden er door BlootGewoon!, Natuurlijk! NFN en op de verenigingen allerlei leuke buitenactiviteiten georganiseerd. Maar naakt ontspannen en recreëren kan natuurlijk ook in de herfst en winter.

Graag wilden wij weten wat jullie zoal voor activiteiten ondernemen (of zouden willen ondernemen) als de temperatuur buiten niet meer zo aangenaam is... 

Bekijk hier de belangrijkste resultaten van dit onderzoek!

Resultaten onderzoek “Hoe goed ben jij op de hoogte van onze activiteiten?”

Bij NFN Open & Bloot doen we onze uiterste best om jaarlijks diverse leuke evenementen voor onze leden te organiseren. Van Blootzwemdag tot festival En van Relaxdag tot de Nationale Toplessdag. Uiteraard is het voor ons erg belangrijk dat je goed op de hoogte bent van onze agenda. Zo kun je deelnemen aan activiteiten die bij jou passen. In juni deden wij daarom het luisterpanelonderzoek ‘Hoe goed ben jij op de hoogte van onze activiteiten?”.

Bekijk hier de belangrijkste resultaten van dit onderzoek!

Resultaten Enquete 'Manier van bloot recreëren'

In de maanden juli en augustus 2018 hebben we onze Luisterpanel-leden gevraagd naar hun manieren van bloot ontspannen. Maar liefst 70% heeft de vragenlijst ingevuld over het onderwerp ‘de ideale manier van bloot recreëren’. Naast de multiple choice hebben we ook op de open vragen leuke, aparte en interessante antwoorden ontvangen.

Bekijk hier de belangrijkste resultaten van dit onderzoek!

Resulten enquête drijfveren naaktrecreatie

Voor 48% is rust en ontspanning de voornaamste reden om naakt te recreëren.

21%
 ziet het als een vanzelfsprekende levensstijl.

45%
 kiest altijd voor een naturistische vakantiebestemming.

39%
 vindt het fijn om bij een groep gelijkgestemden te horen, maar hoeft geen contact met andere leden tegen 37% die het niet belangrijk vindt om bij een groep te horen.

Het merendeel van de leden van het Luisterpanel is lid van NFN, namelijk 89%.

67% is lid geworden van NFN omdat we opkomen voor de belangen van naaktrecreanten

48% is lid geworden vanwege de NFN-pas.

67% vindt dat het lidmaatschap meer waarde krijgt als NFN zichtbaarder opkomt voor naaktrecreatie in het algemeen. 35% gaat voor hogere kortingen en meer ledenvoordelen.

Een meerderheid volgt NFN niet op Facebook (71%).

Bekijk hier de resultaten in grafieken.

Resultaten enquête sport en sportevenementen

In juni 2016 hebben we onze Luisterpanelleden gevraagd over bloot sporten en wat de rol van NFN daarin in. 1312 personen hebben deelgenomen aan dit onderzoek. Dit is maar liefst 82%.

De belangrijkste uitkomsten vind je hier.

Resultaten enquête ledenvoordelen

NFN biedt veel ledenvoordelen bij het lidmaatschap. Van korting op een bezoek aan de sauna, aantrekkelijke overnachtingstarieven op campings in binnen- en buitenland tot korting op producten uit diverse webwinkels. In het laatste onderzoek hebben we vragen gesteld over het aanbod van ledenvoordelen. Zijn de ledenvoordelen reden om lid te worden? Bieden we de juiste voordelen? Welke andere voordelen kunnen we leden bieden?

De resultaten van het onderzoek op een rij.