10-01-2023

Jongerenvakantie 2023

Sinds 2017 organiseert Internatuur de jaarlijkse jongerenreis. NFN Open & Bloot is de hoofdsponsor van deze reis. In het verleden organiseerde NFN deze reis zelf, maar omdat alleen een officiële reisorganisatie groepsreizen kan verzekeren, is de organisatie sinds 2017 in de professionele handen van reisorganisatie Internatuur. De jongerenreis is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 18 t/m 27 jaar en wordt altijd in samenwerking met de jongeren zelf georganiseerd.

Jongerenvakantie nfn

Eind december is online geëvalueerd of de reis nog aansluit bij de behoeften van de jongeren. Er kwamen veel leuke, nieuwe ideeën en veel enthousiaste reacties, maar ook een aantal vragen. Deze vragen willen we graag beantwoorden. De resultaten van de enquête delen we later online.

Wat is de relatie tussen de JNVN en de jongerenvakantie?

De JNVN is een naturistenvereniging speciaal voor een door jongeren, die sinds 2022 jaar bestaat.De relatie tussen JNVN en de jongerenvakantie is dat veel jongeren die in voorgaande jaren meegingen met de Internatuur jongerenvakantie, lid zijn geworden van JNVN. Het afgelopen jaar hebben een aantal jongeren van deze vereniging weer als vrijwilliger geholpen met de organisatie van de Internatuur jongerenvakantie.

Waarom werkt JNVN niet samen met Internatuur?

Het was zeker de bedoeling om samen te werken met de JNVN. Er is ook aan het bestuur van JNVN gevraagd of de JNVN jongeren wil ‘leveren’ voor het meehelpen aan de organisatie van de jongerenvakantie. Het bestuur van JNVN stelde hierop als voorwaarde dat zij het alleenrecht wilde hebben op de organisatie van de vakantie en dat alleen “hun” leden toegang zouden krijgen.  Daarnaast wilden ze officieel een organisatorische samenwerkingspartner worden.

Internatuur en NFN zijn van mening dat de reis beschikbaar moet zijn voor alle jongeren, dus voor zowel jongeren die rechtstreeks lid zijn van NFN als van elke bij NFN aangesloten naturistenvereniging. Daarnaast wil Internatuur en NFN dat ook andere jonge NFN-leden de mogelijkheid krijgen om te helpen met de organisatie van deze leuke vakantie. Het bestuur van JNVN besloot vervolgens om geen jongeren te willen ‘leveren’ voor de organisatie. Dat vinden we natuurlijk bijzonder jammer.

Wie organiseert de vakantie nu?

Internatuur blijft, net als alle voorgaande jaren, de vakantie organiseren en is als reisorganisatie verantwoordelijk. NFN helpt met zaken als bijv. de promotie in de magazines en nieuwsbrieven en door sponsoring van de vakantie. Er wordt momenteel nog gezocht naar een aantal jongeren die willen helpen in de organisatie. Er hebben er zich al een paar gemeld. Dus, heb je ook interesse en houd je ervan om je handen uit de mouwen te steken? Mail dan snel naar  jongerenvakanties@internatuur.nl

Hoe gaat het in het vervolg met de jongerenreis van Internatuur?

De jongerenreis blijft uiteraard gewoon bestaan. NFN zal ook zeker als hoofdsponsor betrokken blijven. De reis gaat er wellicht iets anders uitzien, afhankelijk van de resultaten van de enquête onder de jongeren zelf. Eén ding is zeker; het wordt weer erg leuk!

Ik ben een jongere en wil graag mee op vakantie.

Gezellig! De jongerenreis is en blijft toegankelijk voor jonge leden tussen de 18 en 27 jaar van alle bij NFN aangesloten naturistenverenigingen en voor rechtstreekse NFN-leden. Er komt binnenkort meer informatie op de website van Internatuur.  Wil je graag mee, wees er dan snel bij, want vol = vol!