Mijn 1e bezoek aan een naturistencamping!

Lezersverhaal

4 augustus 2016 -

Willem en ik gaan binnenkort voor de 3e keer naar een naturistencamping. Nu is dat altijd een ietwat beladen onderwerp (niet voor ons maar voor anderen 😂). Sommige mensen moeten giechelen, anders kijken wat onthutst en weer anderen hebben er behoorlijk veel oordelen over. Maar als ik over onze eerste ervaring van 5 jaar geleden vertel, zie ik voor mijn ogen hoe mensen ineens opveren en daarom heb ik besloten om dit verhaal met jullie te delen...

5 jaar geleden zochten wij naar een camping in Frankrijk. Wij hadden een goed idee van wat wij zochten en het moest vooral een camping in de natuur zijn. Daar hadden wij behoefte aan. En al zoekende vond ik een camping die hier helemaal aan voldeed én meer. Helemaal enthousiast liet ik het aan Willem zien terwijl ik zei 'kijk het is een natuurcamping, er staat 'la naturista'. Jullie begrijpen dat mijn Frans niet zo goed is. 
Dus Willem keek mij verrast aan en zei "joh, wat leuk dat je dit zo graag wilt!" waarop ik hem vragend aankeek om vervolgens in de lach te schieten toen hij uitlegde dat la naturista een 'bloot-camping' betekende 😂😂😂

Nou die camping viel onmiddellijk af, want ik ging toch niet naar zo'n camping met van die oude mannetjes die alleen een wit t-shirt droegen boven hun blote pielemans en waarschijnlijk dan ook nog witte sokken in sandalen droegen ...pffff... écht niet (over oordelen gesproken 😱 )

Maar hoe we ook zochten, we konden deze camping niet uit onze gedachten krijgen, hij voldeed zo precies aan wat wij wilden en nadat we wat gesprekken hadden gehad over dat we toch al graag naar de sauna gingen, juist omdat je daar heerlijk naakt kunt zonnen en zwemmen én omdat wij altijd alles aangaan wat ons angst inboezemt, besloten we om het te gaan proberen. Op voorwaarde dat als ik (of Willem) het onprettig vond, we gewoon weer weg konden gaan.
En zo gingen we op weg.

Zo'n 10 km voor de camping begon ik zenuwachtig te worden. Ik kreeg de beelden van die oude mannetjes niet uit mijn hoofd. Integendeel... het werden er steeds meer en ze gingen in die beelden ook nog tennissen en jeu de boulen in hun blote pielemuis. Ik werd er niet goed van. Dus ietwat kribbig zei ik tegen Willem dat ik echt gelijk weg zou gaan, als ik geen goed gevoel kreeg. Hij moest vreselijk lachen om mijn zenuwachtigheid maar stelde mij gerust dat het helemaal oké was. Als ik weg wilde gingen we weg.

En zo reden we de camping op, om gelijk geconfronteerd te worden met de eerste naaktlopers. Een hele groep jongeren van zo'n 18/19 jaar liepen volkomen ontspannen met elkaar richting het zwembad. Jongens en meiden die zich helemaal prima voelden met elkaar, terwijl ze naakt waren. Ik was helemaal verbaasd en het zorgde onmiddellijk voor rust in mij. Ik liep de receptie binnen (waar de dames overigens aangekleed werken) en stond op mijn beurt te wachten toen er een superknappe man binnen liep, compleet en prachtig naakt. Ik vond de camping ineens een heel stuk leuker....grijns...

In de eerste dagen moest ik echt wel wat overwinnen, ik liep die eerste twee dagen heel ingewikkeld met handdoeken te hannissen om bepaalde delen van mijn lichaam te bedekken, maar dat was in 1 x over toen wij op het strand van de camping lagen. 
Mijn mond viel open toen ik zag hoe iedereen, die daar liep, zich volkomen vrij liet zien. Vrouwen die beide borsten kwijt geraakt waren, mensen met protheses, lilliputters, mensen met vitiligo, hele dikke mensen en ook hele dunne mensen. Jongeren, kinderen en ouderen in alle soorten en maten. Iedereen was oké met elkaar en iedereen werd gerespecteerd. Willem voelde het ook, er heerste hier een soort van gelijkwaardigheid die ik niet kende. Een gelijkwaardigheid die alle ego-zaken oversteeg. Je was hier letterlijk en figuurlijk naakt. Niemand hoefde meer de schone schijn op te houden, zich beter voor te doen of op te scheppen met wereldse zaken. 
Hier was iedereen gelijk en dat voelde je.

Met name dat aspect raakte mij zo, de tranen liepen mij over de wangen daar op het strand. Dit was hoe de wereld hoorde te zijn en te voelen: vol respect, gelijkwaardigheid en een vriendelijke vorm van liefde naar voor elkaar. 
Ik was om...

Jullie begrijpen dat wij weinig foto's zullen gaan posten...grijns... maar het is duidelijk dat wij het onwijs fijn hebben. Even onderdompelen in gelijkwaardigheid en respect, zeker in deze tijd, is goed voor de ziel...

Yvette Rooding

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem