Bezoekers Zilverstrand voorlopig naar Laakse Strand

Nieuws

1 oktober 2013 -

Vanwege de wegverbredingen van de A1 en A6 is het Zilverstrand in Almere tot medio 2017 gesloten.

De werkzaamheden en de tijdelijke sluiting van het strand waren al lang van tevoren aangekondigd en NFN houdt dan ook al lange tijd vinger aan de pols. In reactie op een schrijven van NFN, verwijst Rijkswaterstaat naaktrecreanten naar het Laakse Strand. Tevens geeft Rijkswaterstaat aan dat gemeente Almere en terreineigenaar Staatsbosbeheer in gesprek zijn over de bestemming van het Zilverstrand.

In een eerder stadium liet de gemeente aan NFN weten dat het Zilverstrand waarschijnlijk een recreatie- én evenementenstrand wordt. NFN heeft de gemeente en Staatsbosbeheer gevraagd om snel duidelijkheid te verschaffen voor de honderden bezoekers van het naaktstrand. Daarnaast heeft NFN beide partijen met klem verzocht geen negatieve beslissing te nemen over het naaktstrand zonder eerst NFN als betrokken partij hierin te horen. Ten slotte heeft NFN gevraagd om tijdelijk elders in Almere een naaktstrand aan te wijzen omdat het Laakse Strand te klein is om de toestroom op te vangen, verder weg ligt en minder faciliteiten biedt. Almere heeft aangegeven binnenkort op de zaak terug te komen.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem