Frituurwolken pakken zich samen boven naturistenterrein Hellevoetsluis

Nieuws

18 april 2019 -

Om de overlast van vrachtwagens die door de gemeente rijden naar de patatfabriek Farm Frites te verminderen, wil de gemeente Hellevoetsluis een nieuwe weg aanleggen. Deze weg ligt buiten de bebouwde kom en gaat volgens de tekeningen rakelings langs het verenigingsterrein De Brongaard of  snijdt er zelfs een stukje af.

“En dat is een flinke tegenvaller”, zegt Rob Hommen, voorzitter van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis. “Mensen komen hier voor hun rust in een natuurlijke omgeving. En als de plannen doorgaan, dan dendert er straks om de tien minuten een truck voorbij. En dat 24 uur per dag. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Zo iets zou ons leden en bezoekers kunnen kosten. En dan staat ons voortbestaan op het spel”.

De plannen kwamen als donderslag bij heldere hemel. In het voortraject had de gemeente Hellevoetsluis de naturistenvereniging en andere mogelijke gedupeerden niet blij de plannen betrokken. Overigens voorzien de plannen ook in de aanleg van een terrein voor zonnepanelen om de fabriek van energie te voorzien. En lijkt de meerderheid van de raadsleden voorstander te zijn.

De vereniging zit niet bij de pakken neer. Samen met andere tegenstanders (waaronder het waterschap en milieuorganisaties) probeert zij het tij te keren. Rob Hommen is de woordvoerder van de tegenpartij. “We hebben de gemeente een alternatief plan voorgelegd waarin we voorstellen de af- en aanvoer van de fabriek via het water te laten verlopen. De gemeente vindt ons idee “sympathiek”, maar schuift het vooralsnog terzijde.”

NFN Open en Bloot heeft als belangenhartiger de gemeente gevraagd om de kwaliteit van het naturistisch aanbod niet aan te tasten en het voortbestaan van het terrein te garanderen. Bekijk hier de brief van NFN aan de gemeente Hellevoetsluis. Hommen: ‘We zetten in op het volledig behoud van ons terrein en doen wat we kunnen. Dit jaar is er nog niets aan de hand en wellicht volgend jaar ook nog niet. Dus iedereen moet vooral langskomen om van ons mooie terrein te komen genieten (https://www.brongaard.nl/) .’

 

 

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem