De eerste resultaten van het Luisterpanel

Nieuws

16 september 2016 -

Begin 2016 is NFN met het Luisterpanel gestart. Maar liefst 1679 mensen hebben zich aangemeld om mee te denken over allerlei zaken waar NFN mee bezig is. Het panel is een mooie afspiegeling van directe leden van NFN, verenigingsleden en niet-leden. Mooi, want zo krijgen we meningen uit diverse hoeken.

Aanmelden voor het Luisterpanel
Er is nog ruimte voor meer panelleden, dus nodigen we je uit om je hier aan te melden zodat je ook jouw stem kunt laten horen.

De eerste resultaten
De allereerste vragenlijst ging over de drijfveren van mensen om naakt te recreëren. Maar liefst 83% van de panelleden vulde deze lijst in. Een ongekend hoge respons als je dit vergelijkt met een gemiddelde enquête.

De belangrijkste uitkomsten:

  • Voor 48% van de leden is rust en ontspanning de voornaamste reden om naakt te recreëren.
  • 21% ziet het als een vanzelfsprekende levensstijl.
  • 45% kiest altijd voor een naturistische vakantiebestemming.
  • 39% vindt het fijn om bij een groep gelijkgestemden te horen, maar hoeft geen contact met andere leden tegen 37% die het niet belangrijk vindt om bij een groep te horen
  • Het overgrote deel van de leden uit het Luisterpanel is lid van NFN, namelijk 89%.
  • 67% is lid geworden van NFN vanwege het feit dat NFN opkomt voor de belangen van naaktrecreanten. 48% is lid geworden vanwege de NFN-pas die gebruikt wordt bij locaties in binnen- en buitenland.
  • 67% vindt dat het lidmaatschap meer waarde krijgt als NFN zichtbaarder opkomt voor naaktrecreatie in het algemeen. 35% gaat voor hogere kortingen en meer locaties die ledenvoordelen bieden.
  • Een meerderheid volgt NFN niet op Facebook (71%).
  • 49% is bekend met de 'Doneer voor naaktstranden'-actie en het merendeel vindt het goed dat NFN op deze manier aandacht vraagt voor behoud van naaktstranden.

Bekijk hier de resultaten in grafieken.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem