Dordtse naturisten gedwongen op zoek naar nieuwe ruimte (AD)

Nieuws

13 juli 2010 -

Het zit de naturisten in Dordrecht niet mee. Werd eerder al bekend dat naturistenvereniging Goed Af van de huidige locatie zal moeten verhuizen, nu verdwijnt ook het wekelijkse naaktzwemuur.

Al 35 jaar maakten zeker 150 naturisten trouw gebruik van het wekelijkse naaktzwemuur in het Dordtse zwembad Aquapulca. Toen dit verouderde zwembad werd vervangen door een nieuw bad bij de Sportboulevard, voorzag niemand problemen. Maar het nieuwe zwembad is door de vele ramen zo transparant, dat het naaktzwemuur nu te veel in het zicht loopt om te worden gehandhaafd. ‘Jammer’, vinden de naaktzwemmers, maar wrok koesteren ze niet. Vanaf september kunnen ze in een zwembad in Zwijndrecht terecht.

Daarmee staat de toekomst van het terrein van naturistenvereniging Goed Af nog steeds op de tocht. De camping ligt in een gebied dat de gemeente over 2 jaar wil gebruiken voor uitbreiding van een bedrijventerrein. Er zit voor het 300 leden tellende Goed Af niets anders op dan een nieuw terrein te zoeken. Het liefst zouden ze een klein stukje van de Nieuwe Dordtse Biesbosch tot hun beschikking krijgen. Dat verzoek ligt nu bij de gemeente.

Lees het volledige artikel in het Algemeen Dagblad (6-7-2010).

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem