E3-strand plotseling gesloten

Nieuws

18 februari 2009 -

Naaktrecreatie zal per 1 januari 2009 verboden zijn op het E3-strand in Eersel. Dit besluit van de eigenaar komt voor NFN als donderslag bij heldere hemel. Op een drukke dag weten 1.500 tot 2.000 naaktrecreanten het Brabantse naaktstrand te vinden.

Volgens de eigenaar van het recreatiegebied is 'aanhoudende seksuele overlast' de aanleiding om naaktrecreatie niet meer toe te staan. Het strand zal nu gebruikt gaan worden voor activiteiten die meer jeugd moeten trekken.

Deze uitleg riep dermate veel reacties op bij bezoekers van het naaktstrand, dat NFN inmiddels overtuigd is dat de aangevoerde overlast slechts een excuus naar de buitenwereld is om plannen uit te voeren die al langer op de plank liggen. Nog nooit eerder heeft NFN namelijk een hulpkreet over dit strand gehoord. Krijgt NFN zo'n signaal wel, dan zetten we al onze expertise in om er iets aan te doen.

NFN wil graag praten met de eigenaar van het E3-strand en heeft samen met een groep vaste bezoekers het initiatief genomen om de dialoog aan te gaan. De eigenaar heeft echter laten weten dit aanbod af te slaan en laat de naaktrecreanten daarmee behoorlijk in hun hemd staan.

Het staat eigenaars van recreatiegebieden vrij om hun terrein te benutten waarvoor zij willen, eventuele gebruikersrechten ten spijt. Juridisch procederen is daardoor geen haalbare kaart.

NFN heeft het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) aangeschreven om te bemiddelen met de eigenaar. Deze organisatie van 21 Brabantse gemeentes beheerde tot twee jaar geleden het E3-strand. Ook vragen wij het SRE te zoeken naar alternatieve locaties voor de grote groep gedupeerden. In de nabije omgeving is geen alternatief voor het E3-strand. Locaties verderop zijn:

- Berkendonkse Plas (Helmond)
- Engelermeer (Den Bosch)
- Isabellagriend (Ool)

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem