Eerste officiële naaktstrand Ierland een feit

Nieuws

21 maart 2018 -

Net buiten de hoofdstad Dublin ligt het eerste officiële naaktstrand van Ierland. 40 jaar juridisch getouwtrek resulteert zondag 25 maart in de officiële opening van het strand bij Hawk Cliff in Dalkey. Het kiezelstrand ligt geïsoleerd en is alleen lopend te bereiken. Een toilet is aanwezig.

President Pat Gallagher van de Ierse naturistenfederatie en een vertegenwoordiger van het stadsbestuur geven het strandgedeelte zondag officieel vrij voor naaktrecreanten door het plaatsen van een bord. Pas twee jaar geleden werd bij wet vastgelegd dat openbaar naakt zijn niet strafbaar is en de opening van dit naaktstrand is de volgende stap, aldus Angela Russell van de Britse belangenorganisatie voor naaktrecreatie.

Ierland telt overigens 16 stranden waar je in je blootje mag recreëren. Het verschil met Hawk Cliff is dat op die andere stranden de mede-badgasten je kunnen verzoeken toch iets aan te trekken.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem