En dáárom dragen wij geen zwemkleding

Nieuws

24 september 2015 -

Om bloot te recreëren hebben we natuurlijk geen reden nodig, maar toch horen we onszelf te pas en te onpas benoemen waarom het zo fijn is. Met het onderzoek van merkenvergelijker Rank a Brand hebben we er weer een argument bij.

Het bedrijf onderzocht 11 badkledingmerken op duurzaamheid en arbeidsomstandigheden en constateerde dat geen van de merken voldoende presteert. Bij het produceren van badkleding komen veel chemicaliën kijken, en vaak gebeurt dit in landen waar nauwelijks milieuwetgeving is. Van fabrikanten van zwemkleding zou je verwachten dat ze willen voorkomen dat die chemicaliën in het grondwater verdwijnen, maar geen enkel merk laat daarin resultaten zien.

Speedo en Reef scoorden nog het best, met respectievelijk 6 en 5 van de 31 te behalen punten, maar Billabong, Protest en Rhino Surf behaalden geen enkel punt. Rank a Brand adviseert om die drie merken links te laten liggen tot ze verbetering laten zien. Da's voor ons een eitje, natuurlijk.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem