Grote Moere ook voor naaktrecreanten verboden gebied

Nieuws

29 april 2014 -

Naaktrecreanten kunnen voorlopig niet meer terecht aan de Grote Moere in Aa en Hunze.

De gemeente heeft niets tegen naaktrecreanten, maar wel tegen de sekstoeristen. Daar wil de gemeente vanaf. Daarom is het gebied een no go-area, aldus burgemeester Van Oosterhout. Iedereen die zich in het gebied buiten de officiële paden begeeft, loopt het risico te worden bekeurd. Ook is een parkeerverbod ingesteld in de directe omgeving. De gemeente wil samen met de naaktrecreanten op zoek naar een andere locatie.

Dit is de uitkomst van het gesprek tussen de burgemeester en vertegenwoordigers van naaktstrandje.nl en NFN. Teleurstellend, omdat de naturisten graag hadden gezien dat ze dit jaar nog in de gemeente bloot hadden kunnen zonnen. Verhelderend, omdat nu duidelijk is dat alle recreanten in dit gebied de kans lopen bekeurd te worden. Maar vooral constructief, omdat burgemeester Van Oosterhout (tevens voorzitter Recreatieschap Drenthe) aangaf samen met de naaktrecreanten te willen zoeken naar een nieuw naaktstrand.

De burgemeester onderkende dat er in Drenthe weinig naturistische mogelijkheden zijn binnen alle toeristische aspecten die de provincie heeft te bieden. Hij heeft NFN gevraagd aan te geven aan welke voorwaarden een perfect naaktstrand moet voldoen.

Het spreekt vanzelf dat NFN het betreurt dat de bezoekers van het strand voorlopig hun heil elders moeten zoeken. Kijk hier naar naaktstranden in de regio. Ook betreurt NFN het dat kort de indruk bestond dat naaktrecreatie hier nog wel was toegestaan. In elk geval is de NFN verheugd om met de gemeente op zoek te gaan naar een geschiktere locatie.

Luister naar een interview van RTV Drenthe met burgemeester Eric Van Oosterhout over de sluiting van het recreatiegebied.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem