Haagse College ondersteunt visie NFN

Nieuws

25 juli 2016 -

Voor het zomerreces presenteerde de gemeente Den Haag de nieuwe strandnota. Het College reageerde hierin positief op enkele door NFN aangeleverde ideeën.

Zo vraagt NFN de gemeente Den Haag er (samen met NFN) bij de gemeente Westland op aan te dringen het naaktstrand van Westland iets te vergroten. Doordat er in de toekomst meer kitesurfers gaan komen in de lagune van de Zandmotor, wordt het voor bezoekers van het Haagse naaktstrand Kijkduin gevaarlijker om via de lagune de kustlijn te bereiken. Dit kan wel door om te lopen langs de lagune over Westlands grondgebied. En om dit helemaal officieel en voor iedereen helder te maken, zou het Westlandse naaktstrand een stukje naar het zuiden moeten worden uitgebreid. Het Haagse College zegt toe dit met Westland op te nemen.

Verder vraagt NFN om de zonering van de Haagse strandzones te verduidelijken. Bijna elk jaar is er onduidelijkheid over waar de naaktstranden beginnen. Door middel van zonering aan de hand van strandpalen in plaats van golfbrekers en door betere (NFN)bebording kan je meer duidelijkheid scheppen. Het College neemt deze suggesties in overweging.

Overigens is NFN tevreden met de nieuwe strandnota. Lees hier een eerste reactie.

Ook besteedde het AD Westland aandacht aan de NFN wensen. De Haagse cabaretier Sjaak Bral ziet in het kader van respect en verdraagzaamheid een stranduitbreiding van Westland wel zitten. 

Artikel uit AD Westland: kitesurfen gaat ten koste van naaktstrand
Column Sjaak Bral

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem