Ik durf het bijna niet te vragen

Nieuws

19 februari 2019 -

“In ‘Ik durf het bijna niet te vragen’ geven onbegrepen Nederlanders antwoord op de meest indringende en soms choquerende vragen van kijkers, en rekenen ze af met de vooroordelen en stigma’s die mensen over hen hebben. Dappere alcoholisten, blootlopers, daklozen, ongeneeslijk zieken, mensen met een gezichtsafwijking, sekswerkers, christenen en mensen die seksueel zijn misbruikt stellen zich volledig open en nemen de kijker mee in hun belevingswereld.” – aldus BNNVARA

Vanavond wordt naaktrecreatie belicht als één van de onderwerpen in het tv programma ‘Ik durf het bijna niet te vragen’ van BNNVARA. Enkele maanden geleden heeft BNNVARA NFN Open & Bloot benaderd over deze uitzending. Wij hebben ervoor gekozen om niet aan dit tv programma mee te werken. We zijn als NFN namelijk van mening dat bloot heel gewoon is – en dat naaktrecreanten zeker niet onder de categorie ‘onbegrepen Nederlanders’ vallen. De vergelijking met situaties waar mensen niet zelf voor gekozen hebben begrijpen wij niet.

Bij NFN hebben we respect voor de keuzes die mensen maken. Bloot of niet. Hiermee dragen we bij aan een Nederland waarin bloot maatschappelijk nog beter geaccepteerd is. Er zijn twee miljoen Nederlanders die bloot recreëren heerlijk – én heel erg praktisch – vinden en zo nu en dan zonder kleding relaxen, zonnen, zwemmen of op vakantie gaan. Wij vinden dat door te focussen op vooroordelen en stigma’s, de media deze juist in stand houden. Wat vind jij?

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem