Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

Nieuws

22 juli 2019 -

Om het internationale bedrijf Farm Frites milieuvriendelijker te laten opereren, zijn er plannen om in de nabije omgeving op (nu nog landbouw)velden zonnecollectoren te plaatsen. Om de collectoren aan het algemene zicht te onttrekken, worden ze omzoomd door een aarden wal. Om er tegelijkertijd een toeristische attractie van te maken (volg je de logica nog?), komt er op 150 meter van het verenigingsterrein een 150 meter hoge uitkijktoren. Wal en toren bieden niet allen zicht op de “zonnevelden”, maar ook op het terrein van Naturisten Vereniging Hellevoetsluis. De privacy van de bezoekers van de Brongaard komt hierdoor hevig in het gedrang.

Hoewel de betrokken wethouders de vereniging hebben verzekerd dat er geen uitkijktoren gaat komen vlakbij de camping, staat deze toch in de plannen ingetekend. Waakzaamheid is dus geboden. Samen met de vereniging Hellevoetsluis volgt NFN de gemeentelijke ontwikkelingen op de voet.

Dit voorjaar werd duidelijk dat gemeente rigoureuze plannen heeft met Farm Frites die negatief kunnen uitvallen voor de naturisten. Zo zijn er plannen voor de aanleg van de nieuwe weg voor vrachtwagens die vlak langs De Brongaard zou gaan lopen. Ook NFN tekende toen protest aan.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Bezorging magazine Bloot #4

18 juni - Helaas heeft een aantal leden ons gloednieuwe magazine Bloot! #4 nog niet thuis ontvangen. Er is een fout gemaakt bij de bezorging door PostNL en er loopt momenteel een onderzoek.

Lees dit nieuwsitem