Mag je altijd en overal blootlopen?

Nieuws

29 oktober 2014 -

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft onlangs een uitspraak gedaan waaruit blijkt dat naaktlopen niet altijd en overal mag. Het Hof deed dat naar aanleiding van een Brit die al jarenlang in zijn blootje Groot-Brittannië doorkruist.  Hij werd daarvoor regelmatig opgepakt en belandde steeds weer in de cel. Hij spande daarom een zaak aan tegen de overheid. 

Het Europees Hof stelt in deze zaak dat naaktlopen niet kan als je de normen van ‘aanvaardbaar publiek gedrag overschrijdt’. NFN is het daar mee eens: naaktlopen mag op plaatsen waar je anderen er niet mee hindert.

Het Hof in Den Haag heeft een dergelijke uitspraak ook gedaan afgelopen juli  toen een aantal naaktrecreanten in beroep ging tegen hun boete.

Zij kregen gelijk: het was hun goed recht naakt te recreëren, niet alleen op een speciaal aangewezen terreinen zoals naaktstranden, maar ook op plekken waar in alle redelijkheid van gezegd kan worden dat niemand er last van heeft. Dus met andere woorden: wel bloot op een rustige plek aan het water maar niet bloot in een drukke winkelstraat.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem