Moet Goed Af plaatsmaken voor een woonwijk?

Nieuws

11 december 2018 -

De komende feestdagen zullen voor de leden van naturistenvereniging Goed Af minder feestelijk worden. Eind november maakte het College van Burgemeester en Wethouders de plannen bekend voor een nieuwe woonwijk, Amstelwijck. Het terrein van Goed Af moet daarom wijken voor de geplande woonwijk. Hoewel de gemeenteraad de plannen nog moet goedkeuren, lijkt een gedwongen vertrek van de huidige plek onvermijdelijk. 

Het Algemeen Dagblad meldt dat verenigingsleden een handtekeningactie zijn gestart om de gemeenteraadsleden op andere gedachten te brengen. Als landelijke koepel- en belangenorganisatie had NFN Open en Bloot eerder het college en de gemeenteraad opgeroepen het terrein ongemoeid te laten. Dit vanwege het ontbreken van andere naturistische verblijfsrecreatie in de regio, terwijl de behoefte hieraan aantoonbaar aanwezig is en zelfs groeit. Ook kunnen een naturistenterrein en een woonwijk in de nabije omgeving goed samengaan, zoals bijv. in Tilburg het geval is bij het terrein De Reeshof van naturistenvereniging Hart van Brabant. De gemeenteraad vergadert vandaag over de plannen.

Tot een paar jaar geleden was de gemeente van plan een industrieterrein in dit gebied te vestigen.  Ook dit zou een gedwongen verplaatsing van Goed Af betekenen. Maar deze plannen verdwenen in  de prullenbak en Goed Af kreeg na jarenlange onzekerheid te horen dat de gemeente een toeristische bestemming aan het terrein zou geven. Ook hiervan lijkt de gemeente nu weer terug te komen en dit maakt het voor de vereniging en leden een extra hard gelag.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem