Mogelijk nieuwe locatie naaktstrand Almere

Nieuws

30 juni 2014 -

NFN en naturistenverengingen uit Almere zijn door de gemeente Almere uitgenodigd om in de tweede week van juli gezamenlijk te praten over de realisatie van een nieuw (voorlopig) naaktstrand.
Dat er nu stappen in die richting worden genomen is mede dankzij de pressie die NFN eerder op de gemeente had uitgeoefend en omdat naaktrecreanten legaal een gedeelte van het Almeerderstrand in gebruik hadden genomen.
Er zal gesproken worden over de geschiktheid van de beoogde locatie en de termijn waarop een andere locatie in gebruik kan worden genomen.
Het nieuw toegewezen strand zal, wat betreft NFN, van tijdelijke aard zijn, omdat vooralsnog de voorkeur uitgaat naar het terugkeren van naaktrecreatie op het Zilverstrand.

Zilverstrand gesloten van 2013 t/m 2017
Vanwege de wegverbredingen van de A1 en A6 is het (voormalig) naaktstrand op het Zilverstrand bij Almere van september 2013 tot medio 2017 gesloten. Al sinds oktober 2013 dringt NFN, samen met naaktrecreanten, bij de gemeente Almere en grondeigenaar Staatsbosbeheer erop aan dat er een dringende behoefte is aan een naaktstrand en er spoedig een oplossing hiervoor moet worden gevonden. Onderhandelingen hierover met de gemeente leverde begin april niets op, mede door de gemeenteraadsverkiezingen. Half mei had een appèl van NFN op de nieuwe wethouder om snel in actie te komen wel succes en leidde een maand later tot de bovengenoemde gespreksuitnodiging.

Overigens wil NFN niet alleen een alternatief naaktstrand op korte termijn, maar ook een oplossing op lange termijn. Het nieuwe Zilverstrand zal namelijk worden ingericht als evenementen- en recreatiestrand. Diverse verzoeken van NFN om een lange termijnoplossing dateren al van 2011.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem