Mogelijk straf voor naaktwandelen in Dordogne

Nieuws

9 juli 2013 -

Een fikse boete en een jaar gevangenis is mogelijk de straf die een Franse naaktwandelaar zal krijgen voor zijn wandeling in een bos nabij La Roche-Chalais in de Dordogne in Frankrijk. De 51-jarige leraar werd aangeklaagd door een vrouw die, wandelend met haar kind, de man tegenkwam.

Tegenover de rechter verklaarde hij dat hij met zijn wandeling in de bossen, maar één doel voor ogen had: zich één voelen met de natuur. "Door naakte wandeltochten kan ik mijn batterij weer opladen en even ontsnappen uit de sleur van elke dag," aldus de leraar.

Volgens zijn advocaat heeft de man zich onmiddellijk verstopt in de struiken nadat hij de vrouw met haar kind tegenkwam en is er geen sprake van zedenschennis.

Als de Fransman alsnog schuldig wordt bevonden, dan riskeert hij een boete van 15.000 euro en een jaar gevangenisstraf. Zijn advocaat neemt het hoog op: Hij wil een betere definitie van zedenschennis afdwingen en aanpassing van de wet. Tijdens de rechtszaak werden de 51-jarige leraar en zijn advocaat hierbij gesteund door de aanwezigheid van ongeveer 20 naaktrecreanten.

Update september: De man is vrijgesproken.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem