Naakt recreëren Zonneweide onder vuur

Nieuws

2 december 2014 -

Het rommelt op de Zonneweide in het Amsterdamse Bos. Na een incident waarbij een boswachter twee seksende mannen betrapte, twijfelt hij of het naaktrecreatiegebied wel de juiste bestemming  heeft. Hij wil er werk van maken bij de gemeente. De toekomst voor het naakt recreëren lijkt daarmee op losse schroeven. NFN heeft inmiddels actie ondernomen.

Boswachter Pieter Rust van het Amsterdamse Bos pleit in zijn weblog voor een aanpassing van het gebied.  “We moeten in de organisatie maar weer eens bepraten of het niet tijd wordt de Zonneweide een andere bestemming i.p.v. naaktrecreatie te geven. Gelukkig gaan hiervoor steeds meer stemmen op.” , schrijft hij op de gemeentewebsite.

Gelukkig zijn er ook mensen die sceptisch tegenover de bevindingen van de veldwachter staan. En ze reageren zelf ook in het stuk van Rust. Zo mogen “mensen die met goede bedoelingen naar de Zonneweide komen hier niet de dupe van worden”, is in één van de reacties te lezen. Dit is uiteraard ook het standpunt van NFN.

De aversie tegen het naaktrecreatiegebied neemt ook al fysieke vormen aan. Bij de ingang van de Zonneweide is er een bord beklad. De boswachterij benoemt weliswaar een onzekere toekomst van de plek, maar zij hebben deze aanpassing in ieder geval niet gedaan. Waarschijnlijk heeft een boze hondenbezitter uit de buurt zijn eigen tekst op het bordje geschreven (zie foto). De Zonneweide is al tijden een doorn in het oog van hondeneigenaren in de omgeving. 

Een einde van de Zonneweide als naaktrecreatiegebied behoort dus tot de mogelijkheden. NFN heeft begin januari een gesprek met de leiding van het Amsterdamse Bos over de ontstane situatie. Binnenkort volgt er dus meer nieuws over dit onderwerp.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem