Naaktrecreatie De Schelphoek nu op de kaart

Nieuws

25 maart 2015 -

Al tientallen jaren wordt vindt er zeer kleinschalige naaktrecreatie plaats op de strekdam in natuurgebiedje De Schelphoek bij Serooskerke op Schouwen-Duiveland. De strandgangers zijn bewoners uit de omgeving en gasten van minicamping Smallegange’s Dijk.

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft eerder aangegeven het natuurgebied aan te willen pakken en wil er o.a. een zorghotel bouwen. Ook zou een gedeelte van het natuurgebied worden afgesloten en dat maakt naaktrecreatie op de dam onmogelijk. NFN maakt zich nu hard voor het kleine naaktstrandje op de strekdam.

De gemeente heeft een klankbordgroep in het leven geroepen, om goed te kunnen inventariseren hoe het gebied momenteel gebruikt wordt en waar de lokale wensen liggen. NFN en minicamping Smallegange’s Dijk vertegenwoordigen hierin de naaktrecreanten.

De eerste bijeenkomst op 23 maart heeft ertoe geleid dat naaktrecreatie in dit gebied nu wel officieel op de kaart staat. En dat de naaktrecreanten als serieuze stakeholders worden gezien. Er is nu een goede uitgangpositie om te strijden voor het behoud van dit naaktstrandje.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem