Festivalseizoen! Naaktstrand Gaasperplas tijdelijk verplaatst

Nieuws

29 mei 2017 -

Dankzij de inspanningen van vaste bezoekers en NFN en met medeweten van beheerder Groengebied Amstelland kan je nu tijdelijk bloot zonnen aan de zuidzijde van de Gaasperplas. Dit staat ook in het park aangegeven.

Doordat vaste bezoekers deze winter al aan de bel trokken, werd dit één van de gespreksonderwerpen tussen hen, NFN en Groengebied Amstelland over het naaktstrand. Dit is een goed voorbeeld van hoe met een beetje goede wil en mogelijkheden een festival naaktrecreatie niet in de weg hoeft te staan en niet perse leidt tot tijdelijke sluiting.

Gedurende twee weken (tot en met 8 juni) is de officiële naaktligweide aan de plas gesloten voor naaktrecreatie In het park vindt dan op 3 en 4 juni het populaire festival Amsterdam Open Air 2017 plaats.

Steeds vaker worden recreatiegebieden gebruikt voor festivals. Behalve dat festivals leuk zijn en een jong publiek aanspreken, brengen ze ook geld in het laatje. Geld dat vaak nodig is voor het onderhoud van het betreffende recreatiegebied. Dit leidt vaak tot sluiting van gedeeltes en/of overlast bij andere gebruikers. Waar mogelijk, ondersteunt NFN vaste bezoekers bij het zoeken naar mogelijkheden om een strand open te houden of ongemak te compenseren.

Zo werd op aandringen van vaste bezoekers en NFN tijdens het Ploegendienst Festival (27 mei jl.) aan de Galderse Meren bij Breda een speciale parkeerplaats opengesteld voor bezoekers van het naaktstrand. Hierdoor bleef het naaktstrand tijdens de op- en afbouwperiode van het festival goed bereikbaar.

En soms gaat het ook zonder NFN. Dankzij hun vasthoudendheid lukt het bezoekers van De Groene Ster in Leeuwarden al jaren om hun strand open te houden tijdens het jaarlijkse, internationale Psy-Fi Festival (augustus 2017)!

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem