Naaktstrand Meerwijck voorlopig open

Nieuws

19 mei 2015 -

De lobby van naaktrecreanten is succesvol gebleken. Op 18 mei besprak de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer een voorstel van het College voor opheffen van het naaktstrand in recreatiegebied Meerwijck. Volgens het College zou een verbod op naaktrecreatie de politie meer mogelijkheden bieden om zedendelicten in de omgeving van het naaktstrand tegen te gaan.

Die gedachtegang klopt in de beleving van NFN niet, en daarom spraken NFN en zwemvereniging NOL Hoogezand ten gunste van het naaktstrand in de gemeenteraadsvergadering.

Tijdens de discussie herhaalde de meerderheid van de politieke partijen veel van de door de naturisten ingebrachte argumenten. Sluiting van het naaktstrand zou gebeuren zonder dat er overleg was geweest met de naaktrecreanten zelf, sluiting zou de zedenschennis (de eigenlijke problematiek) niet oplossen en sluiting van een naaktstrand maakt het strand niet ongeschikt voor naaktrecreatie (en dus juridisch toegestaan). Daarnaast kon het College niet goed aangeven hoe groot de overlast daadwerkelijk is.

Tijdens de vergadering gaf de burgmeester aan in gesprek te zullen gaan met alle betrokkenen om te zoeken naar andere oplossingen, zolang die maar geen geld hoefden te kosten. Het was opvallend dat zowel voor- als tegenstanders van het naaktstrand geen overlast willen in het gebied, en ook geen probleem hebben met naaktrecreatie als zodanig. Het lijkt dan ook onlogisch het naaktstrand nu al zonder meer te sluiten.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem