NFN blijft strijden voor naaktstrand in Drenthe

Nieuws

22 juli 2015 -

Sinds april 2014 kunnen naaktrecreanten niet meer terecht aan de plas De Grote Moere in Aa en Hunze.

Vanaf die periode hebben NFN en gemeente herhaaldelijk alternatieve locaties voor een openbaar naaktstrand besproken. Ook heeft NFN samen met de gemeente enkele locaties bezocht en Staatsbosbeheer bij de zoekactie betrokken. Burgemeester Oosterhout heeft binnen het recreatieschap Drenthe de vraag bij andere gemeentes uitgezet.

Helaas hebben deze acties tot op heden geen resultaat opgeleverd. Geen van beoogde locaties bleek bij nader inzien geschikt voor naaktstrand. Soms gaf de gemeente aan conflicten te verwachten vanwege het huidig gebruik. Of speelden veiligheidsredenen een rol (zandafgravingen zijn vanwege de diepte soms verraderlijk om in te zwemmen). NFN blijft bij de gemeente op aandringen op een alternatieve locatie.

Sommige naaktrecreanten zijn het beu. Er zijn berichten dat een enkeling zich weer bloot aan de Grote Moere waagt. Begrijpelijk, maar zij riskeren een boete op grond van artikel 461 (betreden van verboden gebied).
 

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem