NFN checkt bezwaarschriften bij boetes

Nieuws

5 september 2014 -

Recent zijn weer boetes uitgedeeld aan naaktrecreanten op het voormalig gedoogstrandje aan het Engelermeer in Den Bosch. Die boetes zijn onterecht vindt NFN. Ze biedt hulp aan iedereen die hier tegen in verweer wil.

Degenen die een boete hebben ontvangen en hiertegen verweer willen aantekenen, kunnen rekenen op NFN. Wij checken voor jou gratis je verweerschrift. NFN heeft inmiddels de betrokken wethouders op haar standpunt gewezen en verzocht uitsluitend op onzedelijke handelingen te handhaven.

Eerder meldden wij dat wij begrip te hebben voor het bekeuren van onzedelijke handelingen in het openbaar. Deze zijn immers strafbaar volgens artikel 239 in het Wetboek van Strafrecht.
NFN heeft geen begrip voor het bestraffen van naaktrecreanten die gewoon lekker bloot zonnen. Hiervoor ontbreekt immers een juridische basis.  Volgens artikel 430a WvS is naaktrecreatie strafbaar wanneer de locatie hiervoor ongeschikt is. Langs het terrein loopt weliswaar een wandelpad en onlangs is het terrein toegankelijker gemaakt, maar toch is er genoeg ruimte om niet of weinig zichtbaar voor anderen bloot te zonnen. De locatie lijkt daarmee uitstekend geschikt, ook volgens de wet.

Als je het niet eens bent met een gekregen bekeuring, kan je de rechter laten beslissen of de plek geschikt is voor naaktrecreatie. In dat geval betaal je de boete niet en komt de zaak automatisch voor. Je zult dan in een verweerschrift/brief moeten aangeven, waarom je onterecht bent bekeurd. NFN biedt hierbij gratis advies en een check.

Neem contact op via info@nfn.nl

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem