NFN doet aanbevelingen voor nieuw naaktstrand in Aa en Hunze

Nieuws

3 juli 2014 -

Er is een eerste stap gezet naar mogelijk nieuw naaktstrand in Aa en Hunze. Burgemeester Eric van Oosterhout en NFN kunnen nu op zoek naar een geschikte locatie.

Eind april dit jaar werd namelijk het naaktstrand aan de Grote Moere in Drenthe gesloten vanwege seksuele overlast gedurende enkele jaren ervoor. NFN heeft als kenniscentrum de burgemeester geadviseerd en aangegeven aan welke randvoorwaarden een naaktstrand moet voldoen en hoe seksuele overlast zoveel mogelijk kan worden voorkomen bij de inrichting van naaktstranden.

Het vervolgtraject zou zijn dat gemeente en NFN gezamenlijk op zoek gaan naar een geschikte locatie. Dit kan zijn in de gemeente Aa en Hunze, maar dit kan ook elders in de provincie zijn. De burgemeester is namelijk ook voorzitter van het Recreatieschap Drenthe. De NFN heeft  met name de toegevoegde waarde van naaktrecreatie voor het recreatief en toeristisch aanbod benadrukt.

Hier ons vorige nieuwsbericht over Aa en Hunze.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem