NFN en Sportboulevard onderhandelen over bloot in sauna

Nieuws

22 februari 2018 -

Als de belangenbehartiger die opkomt voor bloot ontspannen heeft NFN vandaag samen met vaste bezoekers gesproken met het management van Optisport Sportboulevard De Engh in Soest. Inzet is het vergroten van het aantal uren dat bezoekers bloot van de sauna gebruik kunnen maken. Beide partijen proberen tot een voor iedereen acceptabele oplossing te komen.

Enkele weken geleden maakte het sportcentrum bekend het saunabeleid radicaal te wijzigen. Tot dan konden bezoekers onbeperkt bloot genieten van de sauna- en wellnessfaciliteiten. M.i.v. 1 maart  zou dat nog maar twee ochtenden in de week mogelijk zijn. De overige tijden zou de sauna uitsluitend toegankelijk zijn in zwemkleding. Met deze maatregel verwacht het management nieuwe doelgroepen en meer bezoekers naar de sauna te trekken.

Het spreekt voor zich dat NFN geen voorstander is van zo’n drastische maatregel. Een 50-50 verdeling zou mooi zijn, maar het zwembad heeft aangegeven daar niet aan te willen. Er wordt nu gekeken naar wat wel haalbaar is. Daarnaast heeft het zwembad aangegeven de huidig situatie te handhaven zolang hierover wordt onderhandeld. Ook is al duidelijk dat het zwembad na verloop van tijd de nieuwe situatie met NFN en bezoekers wil evalueren.

Behalve als belangenorganisatie voor bezoekers van De Engh (waaronder NFN-leden) heeft NFN ook nog een andere relatie met dit zwembad. In september organiseerde NFN hier namelijk een zwemfeest. NFN en zwembad hebben al uitgesproken dat dit evenement voor herhaling vatbaar is. Daarnaast adviseert NFN desgewenst andere Optisport zwembaden over de haalbaarheid van blootzwemuren en organiseren NFN-verenigingen hier ook blootzwemmen.

 

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem