NFN en verenigingen dringen aan op alternatieve locatie na sluiting Zilverstrand

Nieuws

1 april 2014 -

Al sinds oktober 2013 probeert NFN met eigenaar Staatsbosbeheer en de gemeente Almere in gesprek te komen om een alternatief voor het Zilverstrand bij Almere te realiseren. Ook de Almeerse verenigingen De Waterlelie en Chamavi hebben pressie uitgevoerd om tot een gesprek te komen.

Het gaat er dan nu eindelijk van komen. Op 10 april spreken de partijen elkaar. Doel van het gesprek is niet alleen te proberen een (tijdelijk) alternatief voor het Zilverstrand te vinden, maar ook om naaktrecreatie na oplevering van het nieuwe Zilverstrand veilig te stellen.

In een eerder stadium liet de gemeente NFN namelijk al weten dat het Zilverstrand waarschijnlijk een recreatie- én evenementenstrand wordt. Vanwege de wegverbredingen van de A1 en A6 is het Zilverstrand in Almere van september 2013 tot medio 2017 gesloten. Tot die tijd worden naaktrecreanten doorverwezen naar het Laakse Strand bij Zeewolde. Dit strand is echter veel slechter bereikbaar en biedt niet de faciliteiten die het Zilverstrand bood.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem