NFN viert 50e verjaardag met Blootboek

Nieuws

2 april 2011 -

NFN behartigt al vijftig jaar de belangen van naaktrecreanten en viert dat met Blootboek (geschreven voor Barend Toet en Henk Jan Kamerbeek). Een bijzondere uitgave over 50 jaar naturisme in Nederland. Blootboek is voor € 12,50 (€ 9,95 voor leden) te bestellen in de webwinkel.

Recensie van bol.com: In Nederland zijn er ongevoor twee miljoen mensen die aan naaktrecreatie ofwel naturisme doen. Dit boek brengt vanuit een brede visie dat fenomeen voor de rest van de Nederlanders over het voetlicht. Na een inleiding bevat het boek hoofdstukken over de geschiedenis van het naturisme, onder meer in Nederland, tips voor de beginnende naturist, en over het naakt in de cultuur en de beeldende kunst. In het hoofdstuk 'Media, politiek en ethiek' komen onder andere de taboes rond naakt, de verschuivende normen omtrent bloot en de politieke en maatschappelijke discussies aan de orde. Tot slot een hoofdstuk over de toekomst van de naaktrecreatie. Tussen de bedrijven door vertellen naturisten over hun beweegredenen en ervaringen. Ze winden er geen doekjes om: bloot in de buitenlucht geeft een gevoel van vrijheid, van gelijkheid (zonder kleren vallen rangen en standen weg) en verbondenheid met de natuur. Tot slot een lijst van locaties waar naakt gerecreeerd kan worden, zowel in Nederland als het buitenland, adressen van organisaties en een korte literatuurlijst. Dit alles geillustreerd met talrijke foto's, de meeste in kleur, van 'de naakte waarheid'. Geschikt voor een breed publiek als kennismaking en eerste informatiebron.

Diverse media besteedden aandacht aan de publicatie:

Interview op RTV N-H met Henk Jan Kamerbeek (NFN) en Barend Toet (23 april 2011):

Radio-interview met NFN-directeur Henk Jan Kamerbeek in het populaire radioprogramma Cappuccino (9 april 2011):

Interview met NFN-directeur Henk Jan Kamerbeek (18 april 2011):

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem