NFN vraagt naaktstrand in Medemblik

Nieuws

29 november 2016 -

Een herinrichting van een recreatiegebied kan soms een mooie aanleiding zijn om een nieuw naaktstrand op de kaart te zetten. Althans, om hier een eerste aanzet toe te geven.

Deze week attendeerden de naaktzwemmers van De Zeehoek in Wervershoof NFN op het project Vooroever. De gemeente Medemblik bekijkt momenteel opnieuw de recreatieve mogelijkheden van dit gebied. De hele Westfriese kust is op dit moment nog geen enkel naaktstrand rijk (die vind je allemaal aan de Noordzeekust). En voor veel mensen is dat te ver, zeker voor een paar uurtjes zonnen op een mooie middag of na het werk. 12% van de inwoners van de gemeente recreëert wel eens naakt en 64% van hen doet dit op het naaktstrand. Net als de bewoners van de omliggende gemeentes en de bezoekers van de nabijgelegen naturistenterreinen Geminat en De Vrije Vogels. Het potentieel aantal bezoekers is aanzienlijk.

Genoeg argumenten dus om de gemeente vandaag te vragen om de mogelijkheden voor een naaktstrand te onderzoeken. Uiteraard heeft NFN aangeboden om samen met plaatselijke bewoners de gemeente hierin te adviseren. Het is nu wachten op de reactie van de gemeente.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem