NFN wil snel officiële aanwijzing naaktstrand in Almere

Nieuws

4 juni 2014 -

Een groep recreanten wil een naaktstrand afdwingen in Almere, door er regelmatig te gaan recreëren, zo melden het AD en Almere Vandaag deze week.

De naaktrecreanten zijn het zat dat ze geen eigen plek hebben rondom Almere. Er lijken dus nu individuele, spontane acties te komen die overigens wettelijk volledig correct zijn. Immers is naaktrecreatie behalve op aangewezen plekken ook toegestaan op plekken die daarvoor geschikt zijn en mensen mogen daar vaak gewoon volledig legaal naakt recreëren.

Goed naaktstrand

De NFN hoopt dat de gemeente tot het inzicht komt dat er bij een grote groep bewoners en omwonenden behoefte is aan een goed naaktstrand en dat officiële aanwijzing daarvan urgent en gewenst is. Veruit de meeste naaktrecreanten willen vooral duidelijkheid en rust van een officieel aangewezen naaktstrand.

Achtergrond
Vanwege de wegverbredingen van de A1 en A6 is het (voormalig) naaktstrand op het Zilverstrand van september 2013 tot medio 2017 gesloten. Al sinds oktober 2013 dringt de NFN samen met naaktrecreanten bij de gemeente Almere en grondeigenaar Staatsbosbeheer erop  aan dat er dringende behoefte aan een naaktstrand is en vragen om mee te zoeken naar een oplossing. Onderhandelingen hierover met de gemeente begin april hebben tot nu toe niets opgeleverd, mede door de gemeenteraadsverkiezingen.

Een appèl van de NFN half mei op de nieuwe wethouder om snel in actie te komen bleef tot op heden onbeantwoord. Overigens wil NFN niet alleen een alternatief naaktstrand op korte termijn, maar ook een oplossing op lange termijn. Het nieuwe Zilverstrand zal namelijk worden ingericht als evenementen- en recreatiestrand. Verzoeken van de NFN om een lange termijnoplossing dateren al van 2011.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem