Nieuw in de webwinkel: de tekenkaart!

Nieuws

9 maart 2017 -

Het mooie weer is in aantocht en dan begint het niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk te kriebelen. Teken overspoelen onze natuurgebieden. Een tekenkaart op zak is zeker geen overbodige luxe. Daarom is er speciaal voor jou een speciale BlootGewoon!-tekenkaart, waarmee je een teek veilig kunt verwijderen. Zodat je wel lekker bloot kunt blijven ontspannen in de natuur. Koop je de tekenkaart via onze webwinkel, dan steun je tevens de Lymevereniging Nederland bij haar goede werk op het gebied van voorlichting en preventie. Bestel 'm snel in onze webwinkel.

Een bericht van Trendjournaal van 16 maart wijst ons op de gevaren van de ziekte van Lyme. Wetenschappers waarschuwen dat de ziekte dit jaar voor grote problemen kan gaan zorgen. 95% van de teken zijn geïnfecteerd met de ziekte van Lyme. Reden temeer dus om je altijd goed te controleren en de tekenkaart bij je te hebben! 

Symptomen van ziekte van Lyme
De symptomen van de ziekte van Lyme zijn: koorts, hoofdpijn, vermoeidheid, uitslag. Als het niet behandeld wordt, kan de ziekte zich verspreiden naar het hart, de gewrichten en het zenuwstelsel.

Eenmaal op je lichaam zoekt de teek een (warm) plekje op je huid. Vaak in je oksel, in je knieholte, in je liezen of in je nek, maar de teek kan ook op andere plaatsen op je huid zitten. Daar bijt hij zich vast en zuigt bloed uit je lichaam. Als de teek besmet is met de Borrelia-bacterie, kan deze bacterie dus in je lichaam komen en dat kan de ziekte van Lyme veroorzaken.

Voorzijde Tekenkaart

Hoe voorkom je de ziekte van Lyme
Hoe kun je nu het beste voorkomen dat je de ziekte van Lyme krijgt? Hieronder de belangrijkste stappen.

  1. Draag beschermende kleding om te voorkomen dat je gebeten wordt.
  2. Doe binnen 24 uur de tekencheck na een risicovolle activiteit.
  3. Als je een teek vindt, verwijder hem dan meteen.

Teken zijn het gehele jaar actief – zo blijkt uit de site van tekenradar -, maar vooral in de periode van april tot en met september worden de meeste teken waargenomen. Houd dus vooral in die periode rekening met de teek.

Alle info over het gebruik van de kaart, de gevaren van een tekenbeet en de manier van controleren staan op www.lymevereniging.nl

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem