Nieuwe plek voor naturistenvereniging Zeelandia

Nieuws

22 februari 2016 -

Eerder leek de verhuizing van het huidig terrein aan de Fort de Ruijterweg naar De Schone Waardin spaak te lopen op de kosten. "Doordat Zeelandia haar plannen versoberde en de provincie 55 mille bijdraagt voor 'natuurcompensatie' kan de nudistencamping nu toch bij de Westerschelde in de buurt blijven", aldus voorzitter Louis Filius van de naturistenvereniging. De camping opent in 2018 haar poorten achter de zeedijk bij Ritthem.

De kosten worden mede gedrukt door kantine en sanitairgebouw mee te nemen naar de nieuwe locatie. De vereniging moet na 30 jaar verhuizen van hun huidige locatie vanwege de bouw van een marinierskazerne. Het nieuwe terrein ligt anderhalve kilometer verderop en de vergunningen voor de camping zijn inmiddels aangevraagd. Wanneer deze binnen zijn wordt met de inrichting van het terrein begonnen.

Zeelandia kan nog twee seizoenen van De Belt gebruik maken. De camping zou eerst al dit jaar het veld hebben moeten ruimen. Maar het duurt nog wel even voor de nieuwe marinierskazerne is gebouwd. Daarom gaf het ministerie van Defensie toestemming om tot en met 2017 van het kampeerterrein gebruik te maken. Zodoende is er voldoende tijd om planologische procedures voor te bereiden en te doorlopen, zodat de noodzakelijke vergunningen kunnen worden rondgemaakt.

De nieuwe camping is half zo groot als de oude, maar er is plaats voor bijna evenveel - 48 in plaats van 51 - standplaatsen.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem