Ongeduld Utopia bij zoektocht naar naturisten

Nieuws

7 juli 2014 -

Afgelopen week is NFN benaderd door het Talpa-programma Utopia om te peilen of er naturisten op de Utopia-camping langs wilden komen. In het tv-project van John de Mol bouwen 15 pioniers naar eigen zeggen aan de ideale samenleving. Daarvoor willen ze inspiratie opdoen uit diverse levensstijlen om zo het beste van alle werelden samen te brengen. Ook naturisme had volgens de redactie van Utopia vele goede aspecten die bij kunnen dragen aan het Utopia van de deelnemers.

In eerste instantie zag NFN niets in het idee naturisten langs te laten komen op de Utopia-camping. Naaktrecreatie wordt op televisie over het algemeen gebruikt om sensatie te creëren en om kijkcijfers een boost te geven. In enkele uitgebreide gesprekken verzekerde de redactie van het programma NFN er echter van dat er oprechte interesse was in de beweegredenen van naaktrecreanten. Omdat er alleen op de camping bloot gerecreëerd zou worden en de naaktrecreanten juist werden uitgenodigd om verhalen en ervaringen te delen met de bewoners, wilde NFN de interesse onder naaktrecreanten wel peilen.

Helaas werd de deadline voor het programma te elfder ure verlegd, waardoor de NFN niet de gelegenheid kreeg om geschikte kandidaten voor te stellen. De datum waarop de naturisten langs zouden mogen komen, werd vervroegd naar afgelopen weekend. Op diverse fora en op social media wordt erop gehint dat er acteurs zijn ingehuurd om als naturisten in Utopia te kamperen.

NFN vindt het jammer dat het idee van de programmamakers op deze manier is uitgevoerd en ten koste gaat van wat in essentie een kijkje in de keuken van deze manier van recreëren had kunnen zijn. Als belangenbehartiger en informatiecentrum hadden we graag onze bijdrage geleverd aan de manier waarop deze recreatievorm, die bijna 2 miljoen Nederlanders in hun vrije tijd beoefenen, voor het voetlicht wordt gebracht.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem