Op bezoek bij.....

Nieuws

13 juni 2017 -

Bernd en Bianca op bezoek in Noord-Holland en Waverveen (provincie Utrecht). De Molen (Amsterdamse Lichtbond)  ligt heel idyllisch op een eilandje in de Ankeveense Plassen. Met een fluisterbootje werden we naar het eiland gebracht. Het is een paradijsje en een oase van rust. De Molen heeft ongeveer 190 leden en is een dagrecreatieterrein. We werden heel enthousiast ontvangen met een kop koffie en een lekkere koek. We werden rondgeleid door Willy. Ze is al sinds jaar en dag lid van de Amsterdamse Lichtbond en wist ontzettend veel te vertellen. De sfeer is ongedwongen. Vooral het natuurzwembad middenin het groen viel op. Als we niet nog meer terreinbezoeken op ons programma hadden, was ik er graag in gesprongen. De leden zijn ontzettend trots op hun terrein en terecht!

Daarna zijn we naar Waverveen gereden, naar de Wilgenborgh van de Haagse Lichtbond. Dit terrein bestaat inmiddels al 45 jaar en waar ooit alleen maar weiland lag, ligt nu een prachtig terrein met zo’n 60 ruime plaatsen. Er zijn een stuk of 8 plaatsen voor gasten. Het clubgebouw is recentelijk opgeknapt (de leden hebben alles zelf gedaan!) en er is een mooi groot zwembad. Ook hier was een relaxte sfeer, en er waren deze zondagmiddag veel mensen bij het zwembad. Ook veel kinderen, later bleek kleinkinderen van leden.

Inger en Annemarie op bezoek in Twente
In de buurt van Enschede werden wij bij Ostana hartelijk ontvangen door voorzitter Gerard. Het mooie, groene terrein heeft grote plekken en is omgeven door hoge bomen. Het voelt alsof we op vakantie zijn: de ruimte, de rust en de vriendelijke mensen. Op het terras van ‘De Keet’ krijgen we een kopje koffie met een lekker stuk Twentse krentenwegge. Gerard vertelt over de historie en de omgeving. En over grasmaaiwedstrijden die ze houden, om de groene mat er zo mooi mogelijk bij te laten liggen. Bij hoge uitzondering (het is echt alleen voor de kinderen) mogen wij het jeugdhonk zien, waar drie jochies lekker tv aan het kijken zijn. De zwemvijver met het zandstrand is echt prachtig! Het is aangelegd met een ingenieus filter met een waterval.

Ons tweede adres ligt 7 km verderop: NON-Aamsveen. Ook hier worden we enthousiast verwelkomd door gastvrouw Elsa, zij neemt ons direct mee voor een rondleiding. In de grote boerderij kun je binnen lekker zitten en iets drinken: van de bar of je neemt zelf iets mee. Ook hier een ‘overdaad’ aan groen, bomen en mooie rododendrons. Veel leden zijn actief om het terrein en de (eigen) gebouwen te onderhouden. Er is een grote moestuin, die een goede oogst belooft. Het ruime zwembad is helemaal omgeven door een hek en er is een badje voor kleine kindjes. Al sinds onze komst op het terrein roken wij een op hout gestookte oven. Wij vallen met onze neus in de boter: de pizzabakkers staan klaar om zelfgemaakte pizza’s te maken! En wij mochten als eerste proeven…. Ze waren heerlijk!

Beide verenigingen waardeerden ons bezoek, wij vonden het een erg leuke en gezellige dag!

Babette, Laetitia en Vanessa op bezoek in de provincie Utrecht en FlevolandO
Op weg naar de Vier Elementen (Zon en Leven) werden wij opgehaald bij jachthaven. In een motorbootje met Daan Fokkema aan het roer, die vertelde over het ontstaan van de Loosdrechtse plassen. Het is prachtige omgeving: meren en kleine vaartjes met wallen van hoog riet en gras. Bij aankomst kregen wij koffie en zelfgebakken notencake (gemaakt met meel van een molenaar die lid is). Er zijn 5 kampeerplekken en een paar aanlegplaatsen voor bootjes. Tussen de begroeiing door heb je vanaf het eiland steeds mooi uitzicht op het water. Er hangt een sportieve en relaxte sfeer. Er zijn zeilboten voor kleine kinderen tot volwassenen te huur, kano's, er is een zwemsteiger, een gezellige blokhut met keukentje en houtkachel. Er is geen elektriciteit en een warme buitendouche (werk op butagaz). We werden uitgenodigd om te gaan zeilen, jammer dat we geen dag konden blijven. 

Ons volgende bezoek was bij De Vrijgaard (vereniging VRIJ). We werden hartelijke ontvangen in het net opgeknapte verenigingshuis, fris, met veel hout en een bar (hier is af en toe een pub-quiz). Ze hebben een mooie sauna en toiletgebouw, allemaal gebouwd m.b.v. handige leden die van aanpakken weten. Er is nooit een tekort aan handen bij het klussen of onderhoud. Er zijn plannen voor een zwembad. De sfeer is ontspannen: als tieners bijvoorbeeld niet bloot willen, is dat geen enkel probleem. Ook op ‘eerste keer’ naaktrecreanten wordt geen druk uitgeoefend, bloot gaan moet natuurlijk gaan. We voelden ons heel welkom.

Cornelia, Christine en Vronie ontvingen bezoekers op het NFN-kantoor
Als kantoor deden we dit jaar voor het eerst ook zelf mee met de Kennismakingsdag voor naaktrecreatie. Van 11 uur tot 15 uur konden geïnteresseerden terecht op de parkeerplaats achter ons pand in Amersfoort waar we een gezellige infomarkt hadden georganiseerd. We hebben rond de 40 bezoekers gesproken over hun beleving van bloot, hen geïnformeerd over leuke locaties, ons lidmaatschap, ons nieuwe merk BlootGewoon! en het werk van NFN. Dit alles in een hele goede en informele sfeer en opgeluisterd met lekkere hapjes, drankjes en een leuke gidsgeleide stadstour door Amersfoort met speciale aanbiedingen bij diverse horeca waaraan de bezoekers gratis konden deelnemen. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar! 

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem