Oplossing naaktstrand Almere vertraagd

Nieuws

20 mei 2014 -

Vanwege de verbreding van de A1 en A6 is het Zilverstrand en het bijbehorende naaktstrandje gesloten. NFN en naaktrecreanten hebben begin april gesproken met ambtenaren van de de gemeente Almere en Staatsbosbeheer over alternatieve locaties voor het seizoen 2014.

Na het gesprek zouden de alternatieve locaties worden voorgelegd aan de wethouders die hierover gaan. Op 19 mei meldt de gemeente dat dit nog op zich laat wachten, vanwege de installatie van een nieuw college later deze week. Er komt een nieuwe wethouder en er wordt geschoven met portefeuilles. De gemeente belooft de besproken alternatieve locaties zo snel mogelijk aan de nieuwe wethouder voor te leggen. In aanvulling daarop heeft NFN de nieuwe wethouder gevraagd om een zeer spoedig gesprek om het belang van een nieuw naaktstrand nog eens goed toe te lichten.

Dit betekent dat er (nog steeds) geen helderheid is over een nieuwe strandlocatie. En dat is een tegenvaller voor alle naaktrecreanten uit de stad en de regio, zeker nu het mooie weer zich aandient. En dit is des te meer jammer, omdat NFN én naaktrecreanten al sinds oktober 2013 de gemeente Almere en grondeigenaar Staatsbosbeheer vragen om mee te zoeken naar een oplossing. Uiteraard blijven we streven naar een oplossing op zo kort mogelijke termijn.

Achtergrond
Vanwege de wegverbredingen van de A1 en A6 is het (voormalig) naaktstrand op het Zilverstrand van september 2013 tot medio 2017 gesloten. Daarom wil NFN niet alleen een alternatief naaktstrand op korte termijn, maar ook een oplossing op lange termijn. Het nieuwe Zilverstrand zal namelijk worden ingericht als evenementen- en recreatiestrand.

Tot die tijd worden naaktrecreanten doorverwezen naar het Laakse Strand bij Zeewolde. Dit strand is verder weg, slechter bereikbaar en biedt niet de faciliteiten van het voormalig Zilverstrand.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem