Rechter geeft naaktrecreant Spaarnwoude gelijk

Nieuws

1 augustus 2013 -

In je blootje recreëren kan ook buiten het door het Recreatieschap aangewezen seizoen van 1 mei tot 30 september, vindt de Haarlemse kantonrechter.

Op 23 maart 2011 scheen er een heerlijk zonnetje op de waterkant van het naaktrecreatieterrein aan de Genieweg in Spaarnwoude. Een prima plekje dus om in je blootje te zonnen, zo vond een naaktrecreant. De ordehandhavers waren dat niet met hem eens en schreven een bekeuring uit. In de Algemene Verordening heeft het Recreatieschap Spaarnwoude namelijk aangegeven dat naaktrecreatie alleen is toegestaan van 1 mei tot 30 september.

De bekeurde man liet de boete voorkomen en kreeg gelijk van de rechter. Die baseerde het vonnis op artikel 430a van het Wetboek van Strafrecht. Alleen als het terrein niet geschikt is, kan naaktrecreatie verboden worden. Aangezien het Recreatieschap het terrein aan de Genieweg heeft aangewezen als locatie voor naaktrecreatie is het dus wel geschikt. Ook als de zon schijnt tussen 1 oktober en 30 april.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem