Recreatiegebied Meerwijck straks eerste naakt- en surfstrand van Nederland?

Nieuws

9 oktober 2015 -

Er is veel te doen geweest over Meerwijck. Sluiting dreigde voor het naaktstrand, maar het tij is gekeerd. NFN, gemeente Hoogezand-Sappemeer en de surfers die gebruikmaken van het recreatiegebied hebben onderzocht hoe het huidige naaktstrand een gecombineerd strand voor naaktrecreanten én surfers kan worden.

Eind mei stak de succesvolle lobby van NFN en de plaatselijke zwemvereniging NOL-Hoogezand een stokje voor onmiddelijke sluiting van het naaktstrand. Volgens het College van Burgemeester en Wethouders was dit de enige manier om seksuele overlast tegen te gaan. Op verzoek van de raad zijn gemeente en verschillende bewoners- en belangengroepen, waaronder de gebruikers van de homo-ontmoetingsplaats (hop), in gesprek gegaan over hoe het gebied door iedereen zo goed mogelijk kan worden gebruikt.

Met flink wat kap- en snoeiwerkzaamheden en een goede bebording, moet een gecombineerd naakt- en surfstrand haalbaar zijn. Er zijn inmiddels principe-afspraken gemaakt over het gezamenlijk gebruik van het strand. Surfers en NFN maken medio oktober een voorstel voor de inrichting van het strand. De gemeente toetst dit op (financiële) haalbaarheid. De rust- en ruimtementaliteit van naaktrecreanten sluit goed aan bij de ontspannen sfeer van de surfers. De verwachting is dat beide gebruikersgroepen elkaar hierin wel zullen vinden. En wanneer het strand intensiever wordt gebruikt, wordt het ook veiliger en dus aantrekkelijker.

Opnieuw een succes en positieve stap vooruit om naaktrecreatie in dit gebied te behouden en plezieriger te maken!

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem