Uitkijktoren op naaktstrand Isabellagriend?

Nieuws

18 februari 2014 -

Als het aan de Roermondse wethouder IJff ligt, dan wordt de landtong bij het naaktstrand Isabellagriend een uitkijktoren rijker. De uitkijktoren en een pannekoekenrestaurant maken deel uit van een plan om het natuurgebied aantrekkelijker te maken. Hierdoor lijken naturisten in het gebied echter een bezienswaardigheid te worden. De uitkijktoren biedt namelijk gedeeltelijk zicht op het naaktstrand.

Stichting Naturisme Isabellagriend, de spreekbuis van de vele naaktstrandbezoekers, protesteert hevig tegen de gang van zaken. Ze hebben er niet zozeer problemen mee dat ze nu van een afstand geklede bezoekers kunnen zien. Ze verwachten eerder problemen van de torenbezoekers, die wellicht ongewenst met naaktrecreanten worden geconfronteerd. Zij zien de toren liever op een plek waar de twee groepen elkaar niet kunnen bijten.

Het protest maakt de wethouder vooralsnog weinig uit. Voor hem is de Stichting geen partij in dit verhaal. En dat is op zijn minst bevreemdend, omdat de gemeente Roermond wel officieel een naaktstrand aan de Oolderplas heeft aangewezen. Wellicht kan de gemeenteraad nog verandering in de plannen brengen.

Update 21 maart 2014: Vertegenwoordigers van de naaktrecreanten zijn inmiddels uitgenodigd door de projectleider om mee te praten over de plannen.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem