Verplaatsing naaktstrand Berendonck?

Nieuws

29 mei 2013 -

Als het aan terreinbeheerder Recreatiegemeenschap Veluwe (RGV) ligt, verrijst er binnen 2 jaar een nieuw saunacomplex aan De Berendonck bij Wijchen. Dit is één van de plannen van RGV om het recreatiegebied rendabeler te maken. Saunacomplex Thermen Bussloo heeft aangegeven hier een filiaal te willen bouwen. Als de bouw van de sauna doorgaat, is het de bedoeling dat vlak bij de sauna een nieuw en officieel naaktstrand wordt ingericht. Op dit moment wordt naaktrecreatie gedoogd aan De Berendonck. Het naaktgedeelte ligt in een groen en afgezonderd gedeelte van het terrein. Een eventueel nieuw naaktstrand zal een opener karakter hebben.

Veel naaktstrandbezoekers zijn meer dan tevreden met de hun huidige stek. Zij strijden, samen met NFN, al bijna 10 jaar voor het behoud van naaktrecreatie aan De Berendonck. Ook voor NFN is de huidige locatie de beste optie, maar het belangrijkst is dat de mogelijkheid voor naaktrecreatie behouden blijft. Daar maakt NFN zich dan ook hard voor.

Het is overigens maar de vraag of de bouw van de sauna wordt gerealiseerd. De gemeenteraad van Wijchen zal zich over de definitieve plannen moeten uitspreken. Eerdere pogingen van RGV om het recreatiegebied te vernieuwen (aanleg golfbaan, bouw hotel) strandden door acties van diverse (milieu)bewegingen. Ook de bouw van een saunacomplex roept veel weerstand op. Niet alleen van mensen die De Berendonck zo groen mogelijk willen houden, maar ook van de plaatselijke sauna’s. Zij vrezen uiteraard een nieuwe concurrent.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem