Zilverstrand Almere in 2018 weer open voor naaktrecreanten!

Nieuws

11 mei 2017 -

Op dit moment wordt hard gewerkt aan het opleveren van het Zilverstrand. Enthousiaste bezoekers van dit voormalig naaktstrand meldden NFN al dat het er mooi uit gaat zien. Zowel de gemeente Almere als grondeigenaar Staatsbosbeheer hebben NFN inmiddels bevestigd dat het naaktstrand hier weer een officiële plek krijgt. In tegenstelling tot eerdere plannen wordt het geen evenementenstrand. Het is de verwachting dat het strand aan het eind van deze zomer wordt opgeleverd.

Dat betekent dat iedereen in (de regio) Almere ook dit jaar nog terecht kan op het zuidelijk deel van het Almeerderstrand. Overigens is het de bedoeling dat dit onderdeel van het nieuwe evenementenstrand gaat worden.

NFN is verheugd over de uitkomst van de lange lobby. Het Zilverstrand was één van de drukstbezochte naaktstranden dat niet aan de zeekust ligt. In 2013 werd dit strand gesloten vanwege de verbreding van de rijkswegen A1 en A6. In eerste instantie werden bezoekers verwezen naar naaktstranden in de buurt. Vaste bezoekers, de Almeerse naturistenverenigingen De Waterlelie en Chamavi vonden dit niet acceptabel. Daarom maakten zij samen met NFN bij de gemeente hard voor een tijdelijk strand in Almere. Wat in juli 2015 resulteerde in het Almeerderstrand.
Nu is de lobbygroep officieel te kennen gegeven dat er weer een naaktstrand komt op het Zilverstrand. Almere en Staatsbosbeheer hebben het NFN-aanbod te adviseren bij de uiteindelijke inrichting hiervan geaccepteerd.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem