Zo schoon als een naaktstrand!

Nieuws

24 juli 2015 -

Op een naaktstrand vind je over het algemeen geen rommel. Mensen nemen hun afval aan het eind van de dag mee naar huis of gooien het weg in een prullenbak op de parkeerplaats. Op textielstranden is dat wel eens anders. Om alle kuststranden van Nederland schoon te maken, organiseert Stichting de Noordzee dit jaar weer de Boskalis Beach Cleanup Tour. Zodat alle stranden straks schoon zijn, ook de textielstranden. En om dat te vieren, organiseert NFN op 14 augustus een Beach Cleanup Proeverij.

Veel zwerfafval dat op de stranden achterblijft, komt uiteindelijk in zee terecht. Door verwering, zonlicht en golfslag valt het plastic afval uit elkaar in kleine deeltjes, waardoor er een grote plastic soep ontstaat. Voor veel dieren die in zee leven, is het plastic afval in het water dodelijk. Maar ook onze gezondheid leidt eronder. De oceanen zijn de grootste zuurstofleveranciers omdat ze zo’n groot oppervlak van de aarde beslaan. Daarnaast is de oceaan voor meer dan de helft van de wereldbevolking de voornaamste voedselbron.

Een aantal maanden geleden heeft NFN zich aangesloten bij het project Green Deal Schone stranden. Dit samenwerkingsverband tussen kustgemeentes en belangenorganisaties zet zich actief in om bij te dragen aan het schoon maken en houden van onze kustlijn. In dat kader zetten we ons ook in voor de Boskalis Beach Cleanup Tour. In 27 etappes lopen enthousiaste vrijwilligers de hele Noordzeekust af om de stranden afvalvrij te maken. Vorig jaar is met een kleine 1.500 vrijwilligers ruim 20.000 kilo afval van de stranden gehaald! Reden genoeg om de schoonmaakactie dit jaar weer te organiseren. Voor meer informatie over de tour, de verschillende etappes en om je aan te melden om één of meerdere etappes mee te lopen bezoek je www.beachcleanuptour.nl.

Beach Cleanup Proeverij
De etappe van 14 augustus eindigt op het naaktstrand van Zandvoort. Die dag organiseren we samen met strandpaviljoen Adam & Eva een gezellige proeverij ter afsluiting van een succesvolle dag trash hunten. Deelnemers aan de proeverij steunen ook meteen de Plastic Soup Foundation.

Kijk snel bij Beach Cleanup Proeverij voor het programma en de mogelijkheden.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem