Blote Nieuwjaarsduik groot succes

Persbericht

1 januari 2013 -

De eerste officiële Blote Nieuwjaarsduik is een feit! Op het naaktstrand van Zandvoort ging op 1 januari een grote groep enthousiastelingen poedeltje naakt de zee in.

Waarom een blote duik?
Een Nieuwjaarsduik is koud, maar hartje winter maakt een zwembroek of bikini echt niks meer uit. Al jaren worden er daarom verspreid over het land blote Nieuwjaarsduiken gehouden, maar dit jaar vond de NFN het hoog tijd voor een wat grootsere aanpak. Resultaat is deze gezellige middag, waaraan ruim 150 mensen van alle leeftijden deelnamen. Sponsor NFN voorzag de deelnemers van een vrolijke groene muts. De duik vond om 13.00 uur plaats, zodat de echte liefhebbers een uur later ook nog konden deelnemen aan de geklede Nieuwjaarsduik op het naastgelegen textielstrand van Zandvoort.

Zon en soep
Het evenement verliep jolig en zonnig: vijf minuten voor aanvang brak de zon door, wat dit onlogische jaargetijde voor naaktrecreatie even deed vergeten. Na het startschot racete jong en oud het water in, om er na een paar seconden nog sneller weer uit te rennen voor de beloofde warme chocomel en soep. Deelnemers waren zo tevreden dat de organisatie zich nu al beraadt op een vervolg in 2014.

Over NFN
NFN behartigt de belangen van iedereen in Nederland die naakt recreëert. Volgens de laatste onderzoeken (februari 2012) zijn dat zo’n 1,9 miljoen mensen. 58.000 van hen hebben zich bij NFN aangesloten. Daarmee is NFN de grootste organisatie voor naaktrecreatie ter wereld.

Bekijk het persbericht over de eerste officiële Blote Nieuwjaarsduik in pdf.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem