NFN kleedt bewegwijzering naar naaktstranden aan

Persbericht

16 juli 2013 -

Naaktstranden liggen vaak wat verder van de bewoonde wereld dan textielstranden. Daar komt nog eens bij dat de meeste stranden waar je bloot kunt recreëren erg slecht staan aangegeven. Daar gaat NFN verandering in brengen. Samen met de strandbeheerder van het naaktstrand Falga is de eerste stap gezet.

Naaktrecreanten die op een mooie dag naar zee komen of een binnenlands recreatiegebied opzoeken, moeten vaak goed zoeken naar de aanwijsborden richting het naaktstrand. Half verscholen, onopvallende borden of zelfs de afwezigheid van borden zijn eerder regel dan uitzondering. Daar moet wat aan gebeuren, vindt NFN.

Samen met de strandmanager van Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) is de eerste stap gezet naar duidelijkere bebording om naaktstranden aan te geven. Stichting Strandexploitatie Noordkop is verantwoordelijk voor de stranden van Den Helder en Julianadorp, waar het naaktstrand bij Falga ook onder valt.
Deze week zijn de eerste nieuwe borden geplaatst zodat blote badgasten de weg goed weten te vinden naar een heerlijk stukje strand. NFN is blij met de goede samenwerking met de stichting en is van plan nog vele naaktstranden duidelijker vindbaar te maken door goede bebording.

Bekijk het persbericht over het aankleden van de strandbebording in pdf.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem