Ook buiten Nederland 'Prettig bloot'

Persbericht

17 juni 2014 -

NFN lanceert met trots de accreditatie ‘Prettig bloot’, die recreanten ook buiten Nederland laat zien waar het prettig bloot recreëren is. Na het grote succes van het keurmerk ‘Prettig bloot’ voor Nederlandse naturistenterreinen, kwam al snel de vraag naar een gelijksoortige accreditatie voor buitenlandse naturistenterreinen.

Keurmerk versus accreditatie
NFN heeft in 2012 het keurmerk ‘Prettig bloot’ geïntroduceerd, een indicatie voor locaties waar je op een fijne manier bloot kunt recreëren. Voerders van het keurmerk hebben gastvrijheid en een respectvolle behandeling hoog in het vaandel staan en doen er alles aan om de veiligheid op hun terrein te garanderen.

Voor die veiligheid is een protocol opgesteld, waarin geregeld is hoe beheerders van terreinen en NFN omgaan met mensen die zich niet naar behoren gedragen. Al enige tijd was er vraag van buitenlandse naturistencampinghouders naar een indicatie zoals het
keurmerk, maar het Nederlandse protocol – gebaseerd op de Nederlandse wet - stond een directe kopie van het keurmerk naar het buitenland in de weg. Nu is het eindelijk zover en heeft NFN ook voor naturistencampings over de grens een accreditatie voor omgangsvormen en sfeer.

Duidelijkheid voor bezoekers
Vooral voor bezoekers van naturistencampings is ‘Prettig bloot’ een belangrijke aanduiding. Het zegt iets over de wijze waarop mensen met elkaar omgaan, welke normen en waarden gelden op het terrein en vooral dat je er op een relaxte en prettige manier bloot kunt recreëren. In de begindagen van het georganiseerde naturisme waren die waarden vertegenwoordigd in de naturistenpas. Nu deze in steeds meer gevallen niet meer verplicht wordt gesteld, neemt de accreditatie deze functie van de naturistenpas over. NFN hoopt dat bezoekers actief selecteren op campings die ‘Prettig bloot’ op de deur hebben staan,
en het bij NFN aangeven als campinghouders zich niet aan de accreditatie houden. Zo blijft het mogelijk van de vrijheid van naaktrecreatie te genieten.

Waar te vinden?
Camping Castillon de Provence in Castellane is de trotse bezitter van de allereerst accreditatie ‘Prettig bloot’. Daarna volgden al snel meerdere Franse campings en de aanvragen stromen nog steeds binnen. Op korte termijn is de accreditatie ook in andere landen te vinden. Kijk hier voor een volledig overzicht van de campings die de accreditatie of het keurmerk ‘Prettig bloot’ voeren.

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem