Bloot op vakantie? Heel gewoon én passend in vakantietrends 2019!

Persbericht

7 januari 2019 -

Bloot op het strand, bloot op vakantie, bloot in de achtertuin. Naaktrecreatie wordt steeds meer een onderwerp waar je gewoon over kunt praten. En dat vrije vakantiegevoel past hélemaal bij de vakantietrends voor 2019!

Het taboe verdwijnt
Magazines, kranten, social media, blogs, tv en radio sneden het afgelopen jaar vaak het onderwerp  naaktrecreatie aan. Voor het eerst naar de blootcamping gaan. De Nationale Toplessdag. Een exclusieve naaktzwemdag in het Tikibad. Van de talloze reacties die hierop volgden waren er opvallend veel positief van toon. Het taboe begint te verdwijnen en dat is een trend die NFN Open & Bloot - de Nederlandse belangenorganisatie voor naaktrecreatie - ziet opkomen.

Vakantietrend
"Bloot zijn is iets waar veel mensen zich prettig en vrij bij voelen’’ aldus Christine Kouman, directeur van NFN Open & Bloot. “Ruim 2 miljoen Nederlanders ontspannen graag zo nu en dan bloot. Dit is een keuze waar gelukkig steeds meer begrip en respect voor is. Waarom mensen graag bloot zijn dat valt haast niet uit te leggen, dat is iets wat je eigenlijk alleen maar zelf kunt ervaren. Bijna iedereen heeft wel eens bloot gezwommen en herinnert zich het vrije gevoel dat dit geeft. Juist in de drukke tijd waarin wij hier in het ‘Westen’ leven, is dat gevoel van vrijheid belangrijk. Om even niets te hoeven, echt even offline zijn en bewust te ontspannen. Het is een cadeautje aan jezelf. Je letterlijk en figuurlijk blootgeven helpt je om dit gevoel te bereiken.’’

Het past ook helemaal bij de vakantietrends  duurzaam reizen en digital detoxen. Mensen houden op blootlocaties veel bewuster rekening met hun omgeving. Geen strand zo schoon als een naaktstrand.

Over NFN
NFN Open & Bloot is al ruim een halve eeuw lang dé organisatie die zich inzet voor iedereen die graag bloot vrije tijd doorbrengt. Zij zijn er in alle soorten en maten. De een ziet dit als een ontspannen en praktische recreatievorm. De ander ervaart het als een leefstijl en staat dicht bij de natuur. De een noemt zichzelf naturist, naturalist, nudist, bloterik of naaktrecreant. De ander geeft er helemaal geen naam aan. NFN is er voor hen allemaal en biedt met haar merken BlootGewoon! en Natuurlijk! NFN veel informatie, mooie aanbiedingen en leuke activiteiten.

Blootstraatje
Beide merken staan op de Vakantiebeurs in het ‘Blootstraatje’ in hal 7. Bezoekers maken in deze tweede editie van het Blootstraatje kennis met diverse aanbieders van blootvakanties uit België, Frankrijk, Spanje en Italië en een reisbureau dat gespecialiseerd is in blootreizen. Ook wordt er meegedaan aan het populaire Vakantiebeursthema ‘’Soloreiziger’’. Op zaterdag 12 januari organiseren NFN en reisbureau Internatuur in het Blootstraatje een Meet & Greet voor reismaatjes. Gezien het aantal aanmeldingen wordt dit een groot succes.

BlootKompas!
Ook voor mensen die op zoek zijn naar de laatste ontwikkelingen is een bezoek aan het Blootstraatje de moeite waard. Zo zijn de meest recente reisgidsen te koop en  introduceert NFN Open & Bloot de nieuwste website BlootKompas!. Een praktische online locatiezoeker met reviews van andere vakantiegangers, waar vanaf komend voorjaar snel en gemakkelijk blootvakanties over de hele wereld te vinden zijn.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Download hier beeldmateriaal 

Download hier beeldmateriaal ter illustratie van dit persbericht. 

 Ontwerp Zonder Titel

Nieuws

Najaarsactie 2019

01 september - Nog geen lid van NFN Open & Bloot? Dan mis je een hoop! Meld je nu aan en je bent de rest van 2019 gratis lid! Je betaalt nu slechts € 30,20 en bent dan t/m 2020 lid.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Leef en laat leven! Nog meer zorgen voor Hellevoetsluis

22 juli - Het motto “Leef en laat leven” van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis komt in de nieuwste plannen van de gemeente lelijk onder druk te staan.

Lees dit nieuwsitem
Nieuws

Single en man? Soms helaas een probleem…

01 juli - Sinds 2018 heeft NFN Open en Bloot meerdere meldingen ontvangen van alleenreizende mannen die geen toegang kregen op het grote Franse naturistenterrein CHM Montalivet bij Bordeaux.

Lees dit nieuwsitem