Bloot zonnen in je eigen tuin

Hoe lekker is het als je gewoon bij je eigen huis een plekje hebt om in je blootje te zonnen en te relaxen? Je tuin of balkon leent zich daar uitstekend voor, zo lang je een beetje rekening houdt met je buren.

Naakt in de tuin, mag dat?

Over deze vraag hoef je je geen zorgen te maken. Bij NFN zijn er geen gevallen bekend van mensen die juridisch zijn veroordeeld, omdat zij bloot in hun tuin lagen. Zo lang je niet open en bloot voor anderen te kijk ligt, is er niets aan de hand. Gewoon doen!

Maar wat nu als je vanaf de openbare weg toch zichtbaar bent? Met een paar kleine aanpassingen maak je jouw tuin of balkon heel eenvoudig geschikt voor blote zonsessies. Lees hier onze handige tips op dit gebied.

Het fijne aan een tuin of balkon is dat het jouw privéplekje is, dat je met niemand hoeft te delen. Je kunt er helemaal tot rust komen, zeker zonder kleren. Terwijl je niets hoeft in te pakken, want alles wat je nodig hebt is in de buurt.

Wat doen we met de buren?

In ons dichtbevolkte landje hebben we gauw te maken met inkijk van de buren. Daardoor voel je je misschien snel bekeken en je wil ook voorkomen dat zij jou zomaar tegen het blote lijf lopen.

Soms helpt het als je je buren inlicht. Wie weet blijkt jouw buurvrouw ook graag in haar blootje van de zon te genieten, met 2,5 miljoen naaktrecreanten in Nederland is die kans  best groot. Dus wie weet, misschien delen jullie deze vrijetijdsbesteding wel!

Bespreek in elk geval wat er gedaan kan worden om het zicht in te perken als dit wenselijk is. Er zijn vast en zeker oplossingen te verzinnen waar beide partijen zich prettig bij voelen. Niets houdt je dan meer tegen om het gras tussen je tenen en een zomerbriesje op je hele blote huid te voelen. En dat lekker dicht bij huis!

Er zijn bij NFN geen gevallen bekend die tot een bekeuring of rechtszaak hebben geleid, maar dat betekent natuurlijk niet dat het helemaal nooit tot problemen leidt. Daarom kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. Zijn jouw ervaringen of jouw situatie anders dan hier omschreven, neem dan contact met ons op.