Alles over het NFN-lidmaatschap

NFN Open & Bloot zet zich iedere dag weer vol passie in voor de belangen van alle Nederlandse naaktrecreanten. Dit is alleen mogelijk dankzij de steun van onze leden. Samen zorgen we ervoor dat naaktrecreatie in Nederland mogelijk is én blijft.

Op deze pagina lees je waar een NFN-lidmaatschap precies uit bestaat en wat jouw bijdrage betekent voor de instandhouding, uitbreiding, maatschappelijke acceptatie en de toekomst van bloot recreëren in Nederland.

Een lidmaatschap dat bij je past

NFN streeft er naar om de kosten van het lidmaatschap zo laag mogelijk te houden. Daarom bieden we de keuze uit een aantal lidmaatschapsvormen:

  • Hoofdlidmaatschap
  • Lidmaatschap medebewoners
  • Lidmaatschap jongvolwassenen (18 t/m 25 jaar)

Het lidmaatschap medebewoners en het lidmaatschap jongvolwassenen zijn goedkoper dan een hoofdlidmaatschap, omdat hier geen magazines bij inbegrepen zitten.

Per lidmaatschap heb je de keuze of een INF-zegel op je NFN-jaarkaart neemt. Dit zegel heb je alleen nodig als je in het buitenland blootlocaties of evenementen bezoekt.

Bekijk de actuele tarieven en word lid!

Een lidmaatschap loopt altijd per kalenderjaar.

Meer informatie lees je ook in onze Algemene Lidmaatschapsvoorwaarden, de Algemene Leverings- en Betalingsvoorwaarden, de Statuten en het Huishoudelijk Regelement.

Waarom een NFN-lidmaatschap?

Een NFN-lidmaatschap neem je in de eerste plaats niet voor jezelf, maar om het grotere belang te steunen. Jij draagt jouw steentje bij, zodat er in Nederland plekken blijven bestaan én zelfs bijkomen waar je veilig en prettig bloot kunt recreëren.

Door lid van NFN te worden, help je onze organisatie bij het uitvoeren van de volgende zaken:

NFN komt op voor jouw blote belangen

NFN zit geregeld als spreekbuis voor en mét betrokken naaktrecreanten bij beslissingsorganen (zoals gemeentes en waterschappen) aan tafel om over het behoud, de inrichting of uitbreiding van naaktstranden en blootlocaties te praten.

Hoe belangrijk deze gesprekken zijn voor het voortbestaan van onze naaktstranden, blijkt telkens weer. We voeren in dit kader ook rechtszaken, waardoor jurisprudentie wordt opgebouwd. Zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van al die prachtige plekken in Nederland waar je bloot kan recreëren. Dat is namelijk niet vanzelfsprekend. Naaktrecreatie staat behoorlijk onder druk.

Meer over belangenbehartiging

Maatschappelijke acceptatie van naaktrecreatie

Vrijwel iedereen heeft een mening over naaktrecreatie. De een is er bekend mee, de ander niet en doet daarom vaak verkeerde aannames, veelal op basis van achterhaalde vooroordelen.

 

NFN streeft ernaar dat naaktrecreatie maatschappelijk goed geaccepteerd wordt en vertelt er laagdrempelig over, zonder te prediken. Dit doen wij zodat jij onbezorgd bloot recreëert en anderen jouw recreatie keuze leren respecteren.

 

We zoeken de media op, mengen ons in maatschappelijke debatten, organiseren de Nationale Toplessdag en voeren jaarlijks de multimediale campagne ‘Voel je vrij, geef je bloot’ op social media en nationale radio en tv. Zo laten wij zien en horen dat bloot recreëren de blootgewoonste zaak van de wereld is.

Meer over maatschappelijke acceptatie

Delen van kennis en informatie

NFN deelt graag kennis en informatie over naaktrecreatie. Dit doen we via optredens en interviews bij externe media, door mensen te spreken op evenementen waar we aan deelnemen en natuurlijk via onze eigen magazines, nieuwsbrieven, sociale media en websites. Zo bevat onze locatievinder BlootKompas! bijvoorbeeld, informatie en reviews over meer dan 2.100 locaties wereldwijd.

NFN is er ook voor vragen over toepassing van de wet op naaktrecreatie en allerlei andere aanverwante onderwerpen, zoals wat naaktrecreatie precies is (en wat niet!). En natuurlijk staan de medewerkers van NFN leden, journalisten en andere geïnteresseerden te woord om informatie te verstrekken over naaktrecreatie en alles wat daarmee te maken heeft.

Meer over informatie en advies

Prettig en veilig bloot recreëren

Zonder kleren ben je kwetsbaarder. Daarom maakt NFN duidelijke afspraken met hiervoor in aanmerking komende blootlocaties over aangenaam, veilig en respectvol recreëren voor iedereen. Deze locaties krijgen het Prettig Bloot-label.

Dankzij jouw lidmaatschap zorgen we ervoor dat deze plekken veilig en prettig te bezoeken zijn, nu en in de toekomst.

Meer over Prettig Bloot-locaties

Onderdelen van het lidmaatschap

Bij een lidmaatschap van NFN Open & Bloot ontvang je het volgende:

NFN-jaarkaart

De NFN-jaarkaart is een belangrijk middel om het NFN-Veiligheidsprotocol goed uit te voeren en de kaart geeft je toegang tot veel blootlocaties en evenementen in Nederland en, indien gekozen voor het INF-zegel, ook in het buitenland.

De jaarkaart wordt standaard digitaal verstrekt. Je hebt ‘m altijd bij de hand op je smartphone of tablet. Handig is ook dat je via de knoppen op de digitale jaarkaart snel toegang hebt tot onze websites, waaronder onze wereldwijde locatievinder BlootKompas!

Een papieren jaarkaart is overigens optioneel en tegen kostprijs bij te bestellen.

De geldigheid van de NFN-jaarkaart loopt van 31 januari tot 31 januari het volgende jaar.

Meer over de NFN-jaarkaart

Toegang tot prachtige locaties en evenementen

Ben je lid van NFN, dan krijg je met jouw NFN-jaarkaart (in combinatie met een geldig ID-bewijs) toegang tot evenementen van NFN en ook tot Nederlandse verenigingsterreinen.

Heb je gekozen voor het INF-zegel bij je lidmaatschap, dan ben je ook welkom bij buitenlandse locaties die bij het INF zijn aangesloten en de activiteiten die zij organiseren.

INF-zegel

*De Internationale Naturisten Federatie (INF-FNI) is een vereniging die bestaat uit aangesloten Federaties en buitengewone leden uit meer dan 37 landen.

NFN Open & Bloot is als federatie aangesloten bij INF-FNI. Hierdoor mogen wij het INF-zegel verkopen aan onze leden en aan de leden van de bij NFN aangesloten naturistenverenigingen.

Met het INF-zegel op jouw NFN-jaarkaart heb je toegang tot alle bij INF-FNI aangesloten locaties en evenementen. Ook steun je de wereldwijde gemeenschap van naaktrecreanten.

Magazines

Als NFN-lid ontvang je vier keer per jaar de magazines van NFN;

  • Twee keer BlootGewoon!, het publiekstijdschrift dat ook in de winkels te verkrijgen is (met daarnaast ook het aparte ledenkatern Uit de doeken)
  • Twee keer het ledenmagazine UIT!.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond naaktrecreatie en laat je inspireren door de vele reisverslagen, saunareportages, interessante achtergrondartikelen en uitgebreide interviews.

Onze magazines zijn naast zeer informatief ook de ideale inspiratiebron voor je volgende blote vakantie of ontspannen uitstapje, met vaak ook aantrekkelijke kortingen bij blootlocaties en leuke winacties speciaal voor NFN-leden.

Meer over de magazines

Ledenvoordeel op locaties en producten

Voordelig een dagje naar de sauna of korting op je vakantieverblijf; veel blootlocaties wereldwijd bieden op vertoon van je NFN-jaarkaart exclusief NFN-ledenvoordeel aan. Ook krijg je standaard ledenkorting in onze webshop vol leuke en handige producten voor naaktrecreanten. Zo heb je de kosten van een lidmaatschap al gauw weer terugverdiend.

Het ledenvoordeel is terug te vinden in je persoonlijke ledenportaal.

Meer over het NFN-ledenvoordeel

Ledenportaal

Ieder NFN-lid heeft toegang tot een eigen persoonlijk Ledenportaal, waarin je alle zaken rond je lidmaatschap regelt.

Je vindt hier belangrijk nieuws en je leest er het digitale deel van magazine UIT!. Ook activeer je hier je digitale NFN-jaarkaart, beheer en wijzig je hier je persoonlijke gegevens en vind je er facturen en belangrijke documenten.

Meer over het Ledenportaal

Jaarlijkse contributie betalen

Aan het einde van het kalenderjaar wordt jouw lidmaatschap automatisch voor 1 jaar verlengd en ontvang je per mail een betaalverzoek voor je contributie voor het daaropvolgende jaar.

Meer over contributie betalen

Word vandaag nog lid van NFN Open & Bloot

Met jouw lidmaatschap draag je bij aan onze belangrijke taak als belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Samen zorgen we ervoor dat bloot gewoon is en gewoon blijft.

Ik wil lid worden