NFN Open & Bloot zorgt samen met 55.000 naaktrecreanten (rechtstreeks bij NFN aangesloten en/of lid bij een bij NFN aangesloten vereniging) dat bloot in Nederland gewoon is en blijft.

Word je lid, dan draag je bij aan de acceptatie, ontwikkeling en promotie van naaktrecreatie in Nederland. Kies het lidmaatschap dat bij jou past. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid.

Je draagt bij aan ons werk:

 • Belangenbehartiging
 • Maatschappelijke acceptatie
 • Delen van advies en informatie

(verderop lees je hier meer over)

Bovendien profiteer je van alle voordelen van het lidmaatschap:

 • Blijf op de hoogte met de magazines BlootGewoon! en UIT!
 • Ontvang de NFN-jaarkaart digitaal met optioneel het INF-zegel voor toegang tot alle buitenlandse (verenigings)locaties
 • Met de NFN-jaarkaart krijg je toegang tot bij NFN aangesloten verenigingen, als ook onze activiteiten
 • Profiteer van de ledenvoordelen in de webshop of op locaties

Je vindt onze lidmaatschapsvoorwaarden hier.

Lees hier alles over de NFN-jaarkaart.

NFN-lidmaatschap 2024

Word nu lid van NFN Open & Bloot. Hiermee word je lid voor 2024 en draag je bij aan de acceptatie, ontwikkeling en promotie van naaktrecreatie in Nederland. Bovendien profiteer je van alle voordelen van het lidmaatschap:

 • Blijf op de hoogte met de magazines UIT! & BlootGewoon! (vier magazines in 2024)
 • Ontvang de digitale NFN-jaarkaart met INF-zegel* waarmee je toegang krijgt tot alle blootlocaties waar ook ter wereld en tot evenementen en activiteiten. Een papieren jaarkaart is tegen kostprijs na te bestellen.
 • Profiteer direct van de ledenvoordelen in de webshop of op locaties

* Wil je geen INF-zegel? Dat kan, je betaalt dan € 1,70 minder.

Word lid van NFN Open & Bloot!

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid

Voeg je kinderen eenvoudig toe aan jouw lidmaatschap in het NFN-Ledenportaal.

Meest gekozen

Standaard jaarlidmaatschappen

Kies het lidmaatschap dat bij jou past. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid.

Hoofdlidmaatschap 2024

€ 36,45 / jaar

Woon je alleen of ben je de enige op jouw adres die graag naakt recreëert en ben je ouder dan 25 jaar, dan past dit lidmaatschap bij jou.

 • Belangenbehartiging
 • Maatschappelijke acceptatie
 • Advies en informatie
 • Digitale NFN-jaarkaart met keuze voor INF-zegel
 • 4x magazine per jaar
 • Ledenvoordeel
 • Activiteiten

Geen INF-zegel? Dat kan!
Zonder INF-zegel krijg je geen toegang tot alle buitenlandse (verenigings)locaties.
Dan betaal je € 1,70 minder voor dit lidmaatschap.

€ 34,75 per jaar
Word lid van NFN

Lidmaatschap medebewoners 2024

€ 19,05 / p.p.p.j.

Wil je samen met een medebewoner lid worden? De eerste persoon betaalt het hoofdlidmaatschap. Ieder volgende volwassene op hetzelfde adres betaalt het lidmaatschap voor medebewoners. Per adres wordt één magazine verstuurd.

 • Belangenbehartiging
 • Maatschappelijke acceptatie
 • Advies en informatie
 • Digitale NFN-jaarkaart met keuze voor INF-zegel
 • Ledenvoordeel
 • Activiteiten
 • 4x magazine per jaar

Geen INF-zegel? Dat kan!
Zonder INF-zegel krijg je geen toegang tot alle buitenlandse (verenigings)locaties.
Dan betaal je € 1,70 minder voor dit lidmaatschap.

€ 17,35 p.p.p.j.
Samen met medebewoner lid worden

Jongvolwassenen (18 t/m 25 jaar) 2024

€ 19,05 / p.p.p.j.

Woon je zelfstandig en ben je tussen de 18 en 25 jaar? Dan past dit lidmaatschap bij jou. Je draagt bij aan ons werk en profiteert van de voordelen. Je ontvangt geen magazines bij dit lidmaatschap. Wil je dit wel? Sluit dan een hoofdlidmaatschap af.

 • Belangenbehartiging
 • Maatschappelijke acceptatie
 • Advies en informatie
 • Digitale NFN-jaarkaart met keuze voor INF-zegel
 • Ledenvoordeel
 • Activiteiten
 • 4x magazine per jaar

Geen INF-zegel? Dat kan!
Zonder INF-zegel krijg je geen toegang tot alle buitenlandse (verenigings)locaties.
Dan betaal je € 1,70 minder voor dit lidmaatschap.

€ 17,35 p.p.p.j.
Word lid als jongvolwassene
 • naaktrecreatie

Lid-werft-lid-actie

Ken jij iemand die net als jij graag naakt recreëert, maar is diegene nog geen lid van NFN Open & Bloot!? Je partner of een goede vriend, wellicht?  Tip hem of haar dan om via jou lid te worden. Je ontvangt dan zelf een kortingscode van € 5,-.

 • Degene die lid wordt via jou kan gebruik maken van de lidmaatschappen ‘Hoofdlid’, ‘Medebewoner’ of (wanneer beschikbaar) een actielidmaatschap.
 • Het nieuwe lid geeft in het daarvoor bestemde opmerkingenveld de naam, het adres en het e-mailadres in van de aandrager.
 • Als aandrager ontvang je een digitale kortingscode ter waarde van € 5,- voor onze webshop.

Waarom een NFN-lidmaatschap?

NFN Open & Bloot is dé belangenbehartiger van alle Nederlanders die graag bloot recreëren. Dat zijn er zo’n 2,5 miljoen, waarvan er 55.000 rechtstreeks bij NFN aangesloten en/of lid bij een bij een NFN aangesloten vereniging zijn!

“Als niet-lid kan ik ook bloot recreëren,” zeggen veel naaktrecreanten. Dat is zo. Maar het is niet vanzelfsprekend, zeker niet als je naar de toekomst kijkt. NFN zet zich dagelijks in om te zorgen dat bloot recreëren gewoon is én blijft. Zes redenen waarom jouw lidmaatschap belangrijk (en de moeite waard!) is:

NFN komt op voor jouw blote belangen

NFN zit geregeld als spreekbuis voor of mét betrokken naaktrecreanten aan tafel bij beslissingsorganen, zoals gemeentes en waterschappen, over het behoud, de inrichting of uitbreiding van naaktstranden en blootlocaties. We zorgen ervoor dat deze plekken veilig en prettig zijn en blijven in de toekomst. Hoe belangrijk deze gesprekken zijn voor het voortbestaan van onze naaktstranden, blijkt telkens weer.

NFN voert rechtszaken, waardoor jurispredentie wordt opgebouwd. Je steunt dus met jouw lidmaatschap dit belangrijke werk van NFN. Zodat ook in de toekomst we nog kunnen blijven genieten van al die prachtige plekken in Nederland waar je bloot kan recreëren. Dat is niet vanzelfsprekend.

Meer over belangenbehartiging

NFN draagt bij aan maatschappelijke acceptatie

Vrijwel iedereen heeft een mening over naaktrecreatie. De een is er bekend mee, de ander niet en doet daarom vaak aannames. NFN streeft ernaar dat naaktrecreatie maatschappelijk goed geaccepteerd wordt en vertelt er laagdrempelig over zonder te prediken. Zodat jij onbezorgd bloot recreëert, maar ook zodat anderen deze keuze leren respecteren.

 

We zoeken de media op, mengen ons in maatschappelijke debatten, organiseren de Toplessdag en voeren jaarlijks de multimediale campagne ‘Voel je vrij, geef je bloot’. Zo laten wij zien dat bloot recreëren de blootgewoonste zaak van de wereld is. Want we weten ook uit ervaring dat lang niet alle naaktrecreanten zelf open en bloot praten over hun favoriete vrijetijdsbesteding!

Meer over maatschappelijke acceptatie

NFN deelt kennis en informatie

NFN deelt graag kennis over naaktrecreatie via onze magazines, nieuwsbrieven, sociale media en websites. Zo bevat onze locatievinder BlootKompas! informatie en reviews over meer dan 2.000 locaties wereldwijd.

NFN is er ook voor vragen over toepassing van de wet op naaktrecreatie. NFN staat leden, journalisten en andere geïnteresseerden te woord en beantwoordt graag alle vragen over naaktrecreatie, en alles wat daarmee te maken heeft.

Meer over informatie en advies

Toegang tot prachtige locaties en evenementen

De NFN-jaarkaart geeft toegang tot evenementen van NFN en tot Nederlandse verenigingsterreinen. Met het internationale INF-zegel kun je ook in het buitenland overal terecht.

Jouw jaarkaart laat natuurlijk ook zien dat jij naaktrecreatie een warm hart toedraagt en je je naar het NFN-Veiligheidsprotocol voegt! Dat is belangrijk, want alleen samen kunnen we zorgen dat naaktrecreatie veilig blijft.

Prettig en veilig bloot recreëren

Zonder kleren ben je kwetsbaarder, daarom maakt NFN duidelijke afspraken met zoveel mogelijk blootlocaties over aangenaam, veilig en respectvol recreëren voor iedereen. Deze locaties krijgen het Prettig Bloot-label.

Pak je voordeel

Een leuk extraatje: als lid winkel je met voordeel in de NFN-webshop en kun je met korting naar heel veel locaties. Wie weet biedt jouw favoriete sauna, B&B of camping ook ledenvoordeel. Zo heb jij jouw lidmaatschap er al heel snel uit!

Veel gestelde vragen over het lidmaatschap

Hoe regel ik een voordelig Medebewoner-lidmaatschap?

Dit kan op twee manieren:

Zijn jullie allebei nog geen lid? Ga dan naar het lidmaatschapsformulier, kies daar de optie ‘Ik wil mezelf en mijn medebewoner registeren als lid van NFN’ en volg de verdere stappen.

Ben je zelf al lid en wil je daarnaast nog een volwassen medebewoner lid maken? Dit regel je dan via jouw persoonlijke ledenportaal. Druk op de button ‘medebewoner lid maken’. Hier vul je de gegevens in van je medebewoner. De adresgegevens hoef je niet nog eens in te vullen.

Moet ik voor mijn kind ook een NFN-lidmaatschap aanvragen?

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid. Je hoeft dus geen lidmaatschap aan te vragen voor een kind onder de 18 jaar. Je voegt ze eenvoudig toe in jouw Ledenportaal onder het tabje ‘Mijn Gegevens’.

Kinderen tot 18 jaar hebben geen jaarkaart nodig om met je mee te gaan naar blootlocaties en evenementen. Vanaf 18 jaar is een eigen jaarkaart wél verplicht en vanaf 18 jaar gaan kinderen betalen voor hun lidmaatschap. Let op: onze lidmaatschappen lopen per kalenderjaar. Het jaar dat je 18 wordt, betaal je nog niet. Je hoeft dus niet halverwege het jaar lid te worden.

Hoe werkt de lid-werft-lid-actie?

Ken jij iemand die net als jij graag naakt recreëert, maar is diegene nog geen lid van NFN Open & Bloot? Tip diegene dan om via jou lid te worden. Je ontvangt dan zelf een kortingscode van € 5,- voor in onze webshop.

Degene die lid wordt via jou kan gebruikmaken van de lidmaatschappen ‘Hoofdlid’, ‘Medebewoner’ of (wanneer beschikbaar) een actielidmaatschap.

De actie werkt als volgt:

 • Het nieuwe lid geeft in het daarvoor bestemde opmerkingenveld de naam, het adres en het e-mailadres in van de aandrager.
 • Als aandrager ontvang je een digitale kortingscode ter waarde van € 5,- voor onze webshop.
Hoe werkt de betaling van mijn lidmaatschap?

Zodra je lid wordt, betaal je direct online en veilig via iDeal, Bancontact, Sofort of Klarna. Aan het einde van het jaar ontvang je een e-mail met instructies en een betaallink om je contributie voor het daaropvolgende jaar te betalen. Die link leidt naar een veilig domein van NFN Open & Bloot, mijn.voeltheid.nl, waar je de betaling kunt afronden.

Lees hier meer over het betalen voor je lidmaatschap.

Herinneringen worden altijd per mail gestuurd. Het is dus belangrijk dat jouw e-mailadres bekend is. In ons Ledenportaal kun je dit controleren en eventueel aanpassen. Je vindt daarin overigens ook je factuur met betaalmogelijkheden terug.

Lees ook onze privacy verklaring over hoe NFN met persoonsgegevens omgaat.

Waar vind ik de voorwaarden voor de lidmaatschappen?

Bij het afsluiten van een lidmaatschap gelden een aantal regels. Je vindt hier de uitgebreide lidmaatschapsvoorwaarden. 

Waarom betaal ik evenveel voor een lidmaatschap als ik later in het jaar instap?

Bij NFN Open & Bloot werken we met een vast lidmaatschapsbedrag om de administratieve druk zo laag mogelijk te houden. Dit houdt namelijk ook in dat we een lidmaatschap voor ieder lid zo betaalbaar mogelijk kunnen houden.

Zouden wij er voor kiezen om met verschillende tarieven te werken, afhankelijk van de maand waarin iemand lid wordt, dan zou dit niet alleen veel arbeidsintensiever (dus duurder) zijn om bij te houden, maar het zou ook veel geld kosten om ons administratieve systeem hierop aan te passen.

Wel zijn er een aantal manieren om aan een goedkoper lidmaatschap te krijgen. Zo is er het medebewonerslidmaatschap, waarmee iemand die op hetzelfde adres woont voor een voordelige prijs ook NFN-lid kan worden. Daarnaast hebben we in de aanloop naar de zomer altijd een zomeractie. Ook dan stap je in voor een voordeliger tarief.