Sauna en Wellness

Als je aan naaktrecreatie denkt, is de sauna misschien niet het eerste wat in je opkomt. Toch is het bezoek aan de sauna of een wellnesscentrum de meest bekende vorm van naaktrecreatie. Wat kun je van zo’n saunabezoek verwachten?

Wie kom ik tegen in de sauna?

Vrijwel iedereen komt naar de sauna met hetzelfde doel, namelijk even lekker ontspannen! Dat kan prima in je eentje, maar net zo goed met je partner, een vriend of vriendin of met een vaste sauna-buddy.

Sauna’s zijn de perfecte omgeving om op een laagdrempelige manier kennis te maken met naaktrecreatie. Voor velen is de sauna dan ook de eerste kennismaking met naaktrecreatie! Je komt er mensen van alle leeftijden tegen. Sommige zijn doorgewinterde saunabezoekers, die geen enkele opgieting aan zich voorbij laten gaan. Anderen ontdekken voor het eerst de voordelen van een dagje sauna, rustig in hun eigen tempo.

Bang dat je ineens een collega of andere bekende tegen het (blote) lijf loopt? Dat is misschien even een ongemakkelijk moment, maar enige schaamte verdwijnt vaak al gauw. Immers, ook zij bezoeken sauna’s om bloot te genieten en niet om over andermans lichaam te oordelen. Iedereen laat elkaar in zijn waarde.

Waarom naar de sauna?

Er zijn al heel wat onderzoeken gedaan naar de positieve effecten van een saunabezoek. Omdat de wisselende temperaturen je lichaam een gezonde boost geven, voel jij je lekkerder in je vel. Even flink zweten helpt je lijf om afvalstoffen af te scheiden, je bloedcirculatie wordt bevorderd en je spieren komen lekker los. Zeker als je er (waar mogelijk) een fijne massage bij boekt.

Zodra je een saunacomplex binnenstapt, merk je snel dat je ook de waan van de dag achter je laat. Een ideale plek dus om stressgevoelens van je af te schudden en ook je hoofd even te legen. De ongedwongen sfeer leent zich goed voor mindfulness- en meditatieoefeningen. Je voelt je daarna weer helemaal opgeladen.

Fysiek en mentaal dus redenen genoeg om te gaan, maar een tripje naar de sauna is vooral ook gewoon een leuk dagje uit. Zeker als je ook nog even aanschuift in het bijbehorende restaurant voor een hapje en een drankje. Grote kans dat je hierna uitgerust én uitgebuikt alweer uitkijkt naar je volgende bezoek.

 

Met NFN voordelig naar de sauna

Als lid van NFN kun je veel sauna’s en wellness-resorts voor een gereduceerd tarief bezoeken. Met je NFN-lidmaatschap krijg je namelijk leuke kortingen op de entree!

Houd daarnaast onze magazines goed in de gaten, want daarin staan geregeld exclusieve sauna-arrangementen voor NFN-leden.

Als NFN-lid met korting naar de sauna? Kijk hier!

Alle sauna’s en wellnesscentra in Nederland vind je op BlootKompas!
Zoek een sauna bij jou in de buurt!