Wie is NFN Open & Bloot

NFN is de belangenbehartiger voor alle naakrecreanten in Nederland, worden zorgen voor maatschappelijke acceptatie en delen kennis en geven advies.

Wij zetten ons iedere dag in vol enthousiasme in voor onze ruim 55.000 leden.  Wij zorgen voor het verkrijgen van meer begrip en maatschappelijke acceptatie voor naaktrecreatie in Nederland. Dat bloot gewoon is én blijft!

Onze droom? Wij hopen als belangenbehartiger uiteindelijk overbodig te worden in een Nederland waarin bloot recreëren een keuze is net als elke andere recreatievorm.

Om nieuws over naaktrecreatie in goed perspectief te zetten of om een mooi achtergrondverhaal te maken, zijn journalisten geregeld op zoek naar informatie over naaktrecreatie en bloot recreëren. NFN Open & Bloot beschikt over over veel kennis en informatie.

Neem vooral contact als je:

  • Cijfers, algemene informatie of beeldmateriaal zoekt;
  • Experts zoekt voor een interview in krant, online of voor in een podcast;
  • Experts zoekt om plaats te nemen bij een talkshow.

2,5 miljoen naaktrecreanten in Nederland

Er zijn zo’n 2,5 miljoen naaktrecreanten in Nederland. Dit heeft herhaaldelijk onderzoek door onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van NFN Open & Bloot uitgewezen. Dit aantal is exclusief het aantal mensen dat uitsluitend de sauna bezoekt.

 

Veel gestelde vragen door de pers

Wat betekent de afkorting NFN?

Onze officiële naam is NFN Open & Bloot. Dit is de juiste benaming.
Dus graag ons benoemen als:  NFN Open & Bloot – de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland.

 

Waarom recreëren mensen graag naakt?

Het gevoel van vrijheid is de belangrijkste reden. Bloot recreëren is praktisch, geeft je een heerlijk vrij gevoel en nét dat stukje extra ontspanning.  Het helpt je om bewust even uit de hectische wereld te stappen, even offline te zijn en tot jezelf te komen. In een blote omgeving krijg je vrijwel vanzelf meer respect voor elkaar en accepteer je jezelf ook meer. Bloot zonnen is ook nog een keer heel praktisch, je draagt geen natte en beknellende badkleding en van bloot zonnen word je ook nog eens streeploos bruin!

Waar kun je in Nederland bloot recreëren?

In Nederland kun je bloot recreëren op zo’n 90 naaktstranden aan de kust en in het binnenland, ruim 60 campingterreinen gelegen op de meest idyllische plekken, enkele b&b’s, vakantiehuizen en natuurlijk bij de vele wellnessresorts en privésauna’s die ons land rijk is. Kijk voor een overzicht op de locatievinder van NFN: www.blootkompas.nl.

Kunnen jullie helpen met het zoeken naar naakte modellen?

Nee. We kunnen niet helpen bij het zoeken naar bijvoorbeeld naaktmodellen voor (kunst)projecten of televisieprogramma’s. Daarvoor verwijzen we je naar castingbureaus.

Naaktrecreatie en de wet

Nederland is één van de weinige landen waar naaktrecreatie in het openbaar wettelijk is toegestaan. Dit is vastgelegd in artikel 430a van het Wetboek van Strafrecht, dat in 1986 mede op initiatief van NFN tot stand is gekomen. Kort samengevat mag je bloot zonnen op plaatsen die hiervoor door gemeenten zijn aangewezen (de officiële naaktstranden) en plaatsen die hiervoor geschikt zijn. Lees meer over naaktrecreatie en de wet

Gebruik materiaal

Op deze website staat uitgebreide informatie over NFN Open & Bloot en naaktrecreatie in het algemeen. Ligt het auteursrecht van deze geschreven informatie bij NFN, dan mag ze worden overgenomen, mits het voor journalistieke doeleinden bestemd is en bronvermelding bij citaten geschiedt. Bij parafrasen wordt bronvermelding gewaardeerd.

Beeldmateriaal van www.nfn.nl is auteursrechtelijk beschermd en mag op geen enkele wijze worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt zonder uitdrukkelijke toestemming van NFN.

Contactgegevens voor de pers

Persrelaties kunnen contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
Telefoon: 033 – 253 30 50
E-mail: communicatie@nfn.nl